El districte de Sants-Montjuïc inicia les obres dels ascensors per pujar i baixar del Polvorí : Servei de Premsa

El districte de Sants-Montjuïc inicia les obres dels ascensors per pujar i baixar del Polvorí

20/10/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els nous dispositius estaran operatius durant la primavera del 2019

Aquest projecte forma part del Pla de Barris de La Marina

El passat dilluns 15 d’octubre el districte de Sants-Montjuïc va començar les obres d’implantació de dos nous ascensors per tal de millorar l’accessibilitat del veïnat del Polvorí, una intervenció que facilitarà salvar el desnivell existent entre el carrer de la Mare de Déu de Port i el carrer del Segura. Ambdós complementaran les escales mecàniques que actualment uneixen aquests desnivells.

 

 

El primer ascensor se situa al carrer de la Mare de Déu de Port i arribarà a través d’una passarel·la a la plaça de Buenaventura Durruti. El segon ascensor, ubicat en aquesta plaça, arribarà a través d’una altra passarel·la al carrer del Segura. Aprofitant les obres a l’entorn, s’hi plantaran arbres nous, s’hi col·locarà mobiliari urbà i s’hi renovarà una part de l’enllumenat.

La fase 1 d’aquestes obres finalitzarà el 8 de novembre. Durant la fase següent, fins al 16 de febrer de 2019, les obres afectaran la circulació del carril de baixada del carrer del Segura. La darrera fase està previst enllestir-la a finals de març de l’any vinent.

A la Marina, la situació geogràfica i urbanística d’algunes de les seves barriades dificulten la mobilitat i la connectivitat entre indrets que, sobre el plànol, semblen molt propers. Ara mateix, per pujar o baixar del Polvorí al carrer de la Mare de Déu de Port, hi ha unes escales mecàniques, però no són accessibles a persones en cadira de rodes. Per a aquestes persones, a més, tampoc és viable fer servir les rampes existents, perquè tenen un desnivell considerable.

 

 

Per revertir aquesta situació, el Pla de Barris de la Marina va preveure la construcció d’aquests dos nous ascensors, amb una inversió prevista de 823.000 euros (IVA inclòs)

La Marina de Port és un dels setze barris on es desenvolupa el Pla de Barris impulsat per l’Ajuntament de Barcelona durant aquest mandat. El Pla de Barris engloba un conjunt d’accions socials, econòmiques i urbanes per cohesionar i apoderar aquells barris que més ho necessiten, i ho fa amb la participació i col·laboració dels veïns i veïnes.





Paraules clau

Sants-Montjuic/