Ada Colau assisteix a l’acte de col·locació d’un faristol explicatiu del bombardeig de la plaça Sant Felip Neri : Servei de Premsa

Ada Colau assisteix a l’acte de col·locació d’un faristol explicatiu del bombardeig de la plaça Sant Felip Neri

22/10/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquesta tarda l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat a l’acte de descoberta d’un faristol de memòria a la plaça de Sant Felip Neri, bombardejada per l’aviació feixista el 30 de gener de 1938. A l’acte s’han pogut veure uns plafons amb fotografies de l’exposició “La màgia de Sant Felip Neri”, que s’està fent ara al Pati Llimona, obra de Sergi Bernal.

A l’acte també hi han participat el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello; la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin; el comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes; el comissionat d’Educació, Miquel Àngel Essomba, i la directora del Centre Cívic Pati Llimona, Antònia Robles.

 

 

 

 

L’alcaldessa ha destacat el simbolisme de la col·locació del farisol a Sant Felip Neri, “en una de les places més boniques de la ciutat”. “Aquesta plaça és un símbol de vida, i l’hem de cuidar com un tresor, amb les seves ferides i amb la seva memòria”, ha dit Colau, que ha reivindicat Barcelona com “una ciutat de pau, d’acollida i solidària, que s’identifica amb valors republicans i que es defineix com a antifeixista”. “No només volem fer memòria, també volem fer justicia. No ens resignem a la impunitat”, ha assegurat.

La instal·lació d’un faristol explicant el bombardeig i matança de nens i nenes és un acte que es produeix en el marc del programa que l’Ajuntament està realitzant sobre els bombardeigs a Barcelona i en concret en el marc de l’exposició «Una infància sota les bombes», que es pot veure a El Born CCM.





Paraules clau

cultura/ memòria/