Servei de Premsa
20/09/2024
Es posa en marxa a Nou Barris ‘Cruïlla al punt’, una nova escola de cuina per a joves i restaurant obert a la ciutadania
27/10/2018
Temps estimat de lectura: 3 minuts
La nova escola de cuina s’ubica a Torre Baró, a la Zona Nord, està gestionada per la Plataforma d’Educació Social Cruïlla i es dirigeix a alumnes de 16 a 29 anys que vulguin millorar les seves competències i ampliar les opcions d’entrar al món laboral
L’Ajuntament ha cedit per als propers 10 anys a l’entitat social el local que acull l’equipament, que va ser adquirit amb els recursos provinents del superàvit de 2015
El projecte combina la formació teòrica i pràctica del sector de l’hoteleria-cuina amb un bar-restaurant on els joves ofereixen els seus serveis, i vol contribuir a millorar la inserció laboral dels alumnes i revitalitzar la zona
Aquest dissabte s’ha inaugurat la nova escola de cuina i bar-restaurant ‘Cruïlla al punt’, que s’ubica a l’avinguda d’Escolapi Càncer, 4-6, al barri de Torre Baró de Nou Barris. Es tracta d’un centre formatiu per a joves i restaurant obert a la ciutadania que gestiona la Plataforma d’Educació Social Cruïlla, una entitat social que pertany a Salesians Sant Jordi, i que compta amb la col·laboració i implicació de l’Ajuntament.
Durant la inauguració, l’alcaldessa ha assegurat que projectes com aquest contribueixen a fer dels barris de la Zona Nord uns barris “de primera on es garanteixi la igualtat d’oportunitats” i on els veïns i veïnes “puguin ser el que vulguin ser”.
Al seu torn, Janet Sanz ha dit que l’obertura del centre representa una “aposta molt clara i decidida per la Zona Nord, la lluita contra l’atur i per seguir donant oportunitats als més joves” que està duent a terme el Govern municipal.
Aquest dissabte s’ha celebrat la inauguració del local amb una festa que ha comptat amb l’alcaldessa, Ada Colau; la regidora de Nou Barris, Janet Sanz; el director general de Salesians Sant Jordi Catalunya, Paco Estellés, i representants veïnals. Al llarg del matí, hi ha hagut un tastet-degustació organitzat pel propi centre.
El projecte combina la formació teòrica i pràctica del sector de l’hoteleria-cuina amb el creixement humà, i alhora es potencia la inserció laboral dels participants. ‘Cruïlla al punt’, doncs, ofereix un Programa de Formació i Inserció d’auxiliar d’hoteleria, cuina i serveis de restauració i bar dirigit als joves de l’entorn que estan buscant feina o formació i que tenen poques possibilitats de trobar-ne. I també un de formació en operacions bàsiques de càtering.
La posada en marxa de l’escola formativa és fruit de la col·laboració entre Cruïlla i l’Ajuntament de Barcelona. De fet, el consistori ha cedit a l’entitat el local que acull l’equipament per als propers 10 anys. Aquest local va ser adquirit pel Govern municipal amb els recursos provinents del superàvit de l’exercici 2015, i el Districte, a través de Bimsa, hi ha fet les obres de condicionament des d’octubre de 2017 a maig de 2018 per poder oferir el servei formatiu.
Paraules clauNou Barris/