L’Ajuntament de Barcelona destina més de 2’7 milions d’euros per intervenir en l’entorn de les Voltes d’en Cirés, al Raval Sud : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona destina més de 2’7 milions d’euros per intervenir en l’entorn de les Voltes d’en Cirés, al Raval Sud

03/11/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquesta actuació es complementa amb la millora de la façana del casal infantil del Centre Cívic Drassanes, i la reurbanització dels carrers de l’entorn, començant per carrer Est

Les intervencions estan emmarcada dins del Pla de Barris del Raval Sud i Gòtic Sud i compten amb un pressupost total de més de 2’7 milions d’euros

Les obres, que abarquen una superfície total de 4.245 m2, tenen com a principal objectiu dotar de vida aquest entorn, millorar la qualitat de vida del veïnat i fer que l’espai aculli més usos veïnals

Les actuacions s’han definit conjuntament amb la ciutadania gràcies a tota una sèrie de sessions participatives amb la gent gran, infants, joves i veïnat en general de l’entorn

Les actuacions per a la reurbanització de l’entorn de les Voltes d’en Cirés estan en marxa. L’Ajuntament de Barcelona està executant tres projectes en aquest àmbit que compten amb un pressupost total de més de 2’7 milions d’euros i està previst que les obres de finalitzin durant el segon trimestre de 2019. Aquestes intervencions tenen com a principal objectiu la millora de la qualitat de vida del veïnat, dotar de vida aquest entorn i potenciar un espai públic nou que aculli més usos veïnals.

Aquest projecte agrupa tres actuacions diferents com són la millora de la façana del casal infantil del Centre Cívic Drassanes amb un pressupost de 150.000 euros, la reurbanització dels Jardins de les Voltes d’en Cirés per 950.000 euros i la reurbanització del carrer de l’Est que suposa una inversió de 1.607.000 euros. En concret, la primera intervenció ja està en marxa i està previst que finalitzi a principis de 2019; la segona i la tercera començaran a l’octubre i desembre respectivament i la previsió es que es finalitzin totes dues a l’abril de 2019.

En el cas de la plaça, aquesta es refà segons el projecte el·laborat per l’estudi ComasPont Arquitectes per generar un espai públic inclusiu i molt pensat per a generar activitats de caire veïnal, tot fent una especial atenció a una correcta il·luminació i visibilitat de tota la plaça.

 

 

Així, les actuacions a desenvolupar són la pavimentació de tot l’àmbit amb un paviment continu d’aglomerat asfàltic amb àrids vistos. A les zones de jocs infantils de 0-5 anys es proposa un paviment de sauló que inclou una sorrera i en la zona de jocs per a infants de 6 a 12 anys es proposa un paviment de cautxú tou per evitar els cops. Finalment, a l’àmbit d’activitats per a la gent gran s’empraran paviments de sauló.

A més, la zona de jocs d’entre 0 i 5 anys comptarà amb una barana de tubs d’acer galvanitzat amb un sòcol per tal de protegir els infants. L’espai destinat al joc dels més grans es deixa sense tanca en trobar-se a més de 15 metres de vials rodats.

 

 

Pel que fa al mobiliari urbà, s’instal·laran cadires individuals en diferents grups i repartides al voltant de les zones d’activitats i una font a prop de la zona de jocs infantils. També es col·locaran papereres repartides pròximes a les zones d’estada i activitat.

Els nous fanals permetran una il·luminació més homogènia de tots els espais, seran de leds i no tindran una alçada superior a 5 metres per evitar que les copes de l’arbrat existent facin ombra. Finalment, es preveu un sistema de reg per aspersió a les zones vegetals més extenses i gota a gota a les plantacions més aïllades.

D’altra banda la façana posterior del Centre Cívic Drassanes passarà a ser, segons projecte del Col·lectiu Brusi arquitectes, més transparent i amable i a potenciar al seu exterior l’ús d’espera familiar i de joc lliure mitjançant una nova porta per a que el Casal Infantil pugui entrar i sortir des de la plaça.

 

 

Finalment, el carrer de l’Est es reurbanitzarà per millorar-lo i incorporar la recollida de brossa pneumàtica. Aquesta actuació tindrà continuïtat posteriorment amb les reurbanitzacions de la plaça Jean Genet, el passatge Gutemberg i els carrers de Cervelló, Arc del Teatre i Guàrdia, que tenen una previsió de finalització pel primer trimestre del 2020.





Paraules clau

Ciutat Vella/