L’Ajuntament de Barcelona publica tota la informació científica dels impactes del canvi climàtic sobre la ciutat : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona publica tota la informació científica dels impactes del canvi climàtic sobre la ciutat

09/11/2018

A partir d’avui tota la informació científica dels impactes del canvi climàtic a la ciutat està disponible pel conjunt de la ciutadania al web de l’Ajuntament

Científics, investigadors i experts en recerca climàtica treballaran conjuntament per donar resposta I oferir resultats i conclusions per contribuir a la millora de la resiliència de la ciutat

Barcelona celebra els “Dies pel Clima”, un conjunt d’activitats dirigides a la ciutadania i a institucions per posar de relleu els compromisos i actuacions que està duent a terme la ciutat per fer front als efectes del canvi climàtic. Aquests compromisos municipals estan recollits en el Pla Clima.

El Pla Clima de Barcelona posa en valor la dimensió climàtica de les polítiques municipals que ja s’estan realitzant, proposa reforçar-les i n’afegeix de noves. Aborda tant la mitigació (és a dir, la reducció d’emissions), com l’adaptació i la resiliència, i la justícia climàtica, i ho fa posant especial èmfasi en la construcció col•lectiva i la coproducció amb la ciutadania.

La primera activitat dels “Dies pel Clima” ha estat la Jornada Científica sobre el canvi climàtic amb la voluntat de donar veu als equips de recerca autors d’estudis que han servit de base del Pla Clima i compartir el seu coneixement.

Els científics han explicat els estudis que han fet sobre com el canvi climàtic afectarà la ciutat, què investiguen i els principals resultats i conclusions a que han arribat per contribuir a la millora de la resiliència de la ciutat.

Tots aquests estudis des d’avui estan disponibles a la web del Pla Clima. Es pot consultar a: http://lameva.barcelona.cat/barcelona-pel-clima/ca/pla-clima/resiliencia-i-adaptacio

El Comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno ha declarat que “ha estat gràcies a l’alerta científica que l’acció climàtica s’ha posat en marxa. El Pla Clima de Barcelona està i ha de seguir estant, basat en el coneixement científic i tècnic. A Barcelona i Catalunya tenim una gran capacitat de recerca i una producció que han estat cabdals per definir les accions del Pla. Ens comprometem a intensificar la relació amb el món científic per a la definició i l’avaluació de les polítiques públiques tant en el desplegament del Pla Clima com a través del Pla Barcelona Ciència. I a posar el coneixement científic a disposició de la ciutadania”.

Els científics i ponents han acordat una declaració conjunta amb la voluntat que s’hi sumin científics, docents i experts en polítiques climàtiques.

 

Declaració Jornada Científica Pla Clima

En ocasió de la trobada d’avui entre estudiosos de diferents institucions i gestors municipals, volem manifestar la voluntat de compartir més i millor el coneixement que es genera a la ciutat i que la ciutat te l’oportunitat d’aplicar.

Per concretar aquesta voluntat proposem:

– Organitzar una trobada anual
per compartir les recerques que els diferents centres estan duent a terme i les principals troballes,
per garantir que l’acció climàtica de la ciutat respon als criteris aportats per la ciència i
per explorar conjuntament quines són les necessitats de recerca

– Crear un repositori de treballs científics en relació a Barcelona i el canvi climàtic (dins la pàgina web del clima de Barcelona)

– Posar a l’abast de la ciutadania els avenços i l’evolució del coneixement climàtic

Per a més informació: http://lameva.barcelona.cat/barcelona-pel-clima/Compartiu aquest contingut