Barcelona ofereix un curs d’Educació Econòmica que inclou acompanyament individual durant un any : Servei de Premsa

Barcelona ofereix un curs d’Educació Econòmica que inclou acompanyament individual durant un any

18/11/2018Temps estimat de lectura: 2 minuts

La iniciativa arriba després de finalitzar amb èxit una prova pilot que es va fer al juliol amb persones beneficiàries del projecte B-MINCOME

El curs, que té una durada de 10 hores, estarà disponible en la seva versió digital a partir del mes de gener

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquesta setmana les classes del curs d’Educació Econòmica, una iniciativa pionera organitzada per l’àrea de Drets Socials del consistori i pensada per apoderar i millorar la gestió de l’economia personal i familiar de les persones que hi participen. El curs, que s’imparteix de forma gratuïta, parteix d’una prova pilot exitosa que es va fer el passat mes de juliol amb 15 persones residents a barris de l’Eix Besòs com Bon Pastor, Roquetes, Trinitat Vella o Ciutat Meridiana, que també eren usuàries dels Serveis Socials i beneficiàries del projecte B-MINCOME.

El curs, que contempla una formació presencial de 10 hores dividides en tres sessions, a banda d’un acompanyament individual que es prolonga durant un any sencer, vol fomentar la reflexió i facilitar eines senzilles per tal d’estimular l’apoderament de les persones participants i millorar les seves condicions de vida. El curs es va iniciar el passat dia 14 de novembre al Centre Cívic Barceloneta i hi participen 20 persones del mateix barri que també són usuàries dels Serveis Socials o bé del Punt d’Informació i Orientació Laboral (PIOL).

La formació presencial arrenca amb un test de salut econòmica que permet a les persones participants obtenir un primer diagnòstic molt útil a l’hora de definir els objectius de l’acompanyament individual. A més a més, s’aborden temes com el comportament econòmic, el tipus de despesa, els perills de l’endeutament o la creació d’hàbits d’estalvi i consum responsable. Una vegada realitzat el curs, cada persona pot reflexionar sobre la seva situació actual i establir els seus propis objectius de millora, la qual cosa rep un acompanyament posterior de 12 mesos per part d’una persona professional que pot resoldre dubtes i avaluar el compliment d’aquests objectius.

El nou curs estarà també disponible en versió digital a partir del gener del 2019, fruit de la col•laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). La digitalització d’aquest curs suposarà un salt de qualitat i facilitarà l’extensió del programa a un major nombre de persones.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Drets Socials/ economia/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina