S’obren al trànsit dos carrils del carrer Mallorca afectats per les obres de les sortides d’emergència del túnel d’Alta Velocitat Sants-Sagrera : Servei de Premsa

S’obren al trànsit dos carrils del carrer Mallorca afectats per les obres de les sortides d’emergència del túnel d’Alta Velocitat Sants-Sagrera

19/11/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest cap de setmana s’ha restituït el pas de vehicles al carrer Mallorca a l’alçada de les sortides d’emergència situades als carrers Nàpols i Independència

S’han reobert dos carrils en aquestes cruïlles dels quatre amb els que compta el carrer Mallorca

Aquest cap de setmana s’han obert al trànsit dos carrils del carrer Mallorca, a l’alçada de les cruïlles amb Nàpols i Independència, on ADIF està executant les sortides d’emergència del túnel Sants- La Sagrera de la Línia d’Alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa.

D’aquesta manera es recupera la circulació contínua en aquesta via, que havia quedat interrompuda en aquests punts des del passat 21 de juliol a causa de  l’execució de tractaments del terreny per garantir la seguretat, previs a la perforació amb la tuneladora vertical.

Així, al pas per ambdues cruïlles (Mallorca amb Independència i Mallorca amb Nàpols) hi haurà dos carrils habilitats al trànsit, dels quatre amb els quals compta el carrer Mallorca. Pel que fa a la resta de la via, amb les modificacions Mallorca passarà a tenir dos carrils en la major part del tram comprès entre l’avinguda Meridiana i el carrer Independència, arribant a tres en alguns punts. Entre Independència i Nàpols tindrà quatre carrils en la major part del tram, tot i que també hi haurà alguna reducció a tres de manera puntual. I finalment, en el tram comprès entre Nàpols i Passeig de Sant Joan es recuperaran els 4 carrils habituals.

Durant aquest període s’ha garantit en tot moment els accessos a aparcaments, edificis i equipaments i s’ha permès la circulació del trànsit local i el transport públic en els trams compresos entre les cruïlles afectades. No obstant, i atès que la circulació encara no està restituïda en la seva totalitat, l’Ajuntament de Barcelona continua recomanant els següents itineraris alternatius:

Pel que respecta a les línies d’autobús que havien quedat desviades també des de juliol passat, la D50 i 19, han recuperat el recorregut recte pel carrer Mallorca des del carrer Sicília fins a la plaça de Mossèn Jacint Verdaguer. Al mateix temps, aquestes dues línies de TMB han deixat de parar a la plaça Sagrada Família i ho fan passat Sicília, en una parada provisional situada davant del número 367 del carrer Mallorca.

Pel mateix motiu, la ruta blava del Barcelona Bus Turístic ha passat a pujar pel carrer Roger de Flor fins a Sant Antoni Maria Claret, sense que això ocasioni cap canvi a les parades.

Les línies H10, 33 i 34 continuen circulant desviades des de la Meridiana pel carrer Aragó i la Diagonal.





Paraules clau

mobilitat/