Ada Colau encarrega als nens i nenes el Pregó dels Infants de les festes de Santa Eulàlia : Servei de Premsa

Ada Colau encarrega als nens i nenes el Pregó dels Infants de les festes de Santa Eulàlia

20/11/2018

En aquesta edició hi participen 887 alumnes de 3r, 4t i 5è de Primària de 19 centres educatius

Aquest any el Pregó treballa el Dret a la participació dels infants

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha encarregat avui el Pregó dels Infants de les festes de Santa Eulàlia 2019 a prop d’un miler d’alumnes de les escoles de la ciutat. El Pregó és una programa educatiu de la ciutat a través del qual els alumnes que hi participen reflexionen, fan propostes i redacten un escrit entre tots perquè finalment es converteixi en el Pregó de la Festa Major d’Hivern de Barcelona.

 

En aquesta edició, i sota el lema “Barcelona escolta els infants”, el Pregó posa l’èmfasi en el reconeixement dels infants com a ciutadans i ciutadanes de ple dret i la seva participació en les qüestions públiques, tot reflexionant sobre l’exercici dels drets i els compromisos que se’n deriven. La intenció és animar els infants a analitzar i pensar el dret a la participació des d’una mirada àmplia, reflexionant i prenent consciència de la seva importància com protagonistes en la construcció d’una ciutat amable i acollidora.

Durant l’acte d’Encàrrec del Pregó, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha adreçat als centenars d’infants presents a l’acte al Complex Municipal de La Mar Bella “Heu de pensar de quina manera vosaltres heu de participar més i millor a la ciutat i heu de demanar que us escoltin, heu de pensar com fer que els que prenen les decisions tinguin en compte els nens i nenes. Heu de pensar com millorar Barcelona, com la podem cuidar, i com ho podem fer escoltant els nens i les nenes, perquè la vostra veu és importantíssima. Teniu una responsabilitat molt gran, però també és una de les coses més boniques que es pot fer, pensar en com ha de ser la teva ciutat en els propers anys.”

A partir d’avui 887 alumnes de 19 centres educatius de Barcelona treballaran coordinadament per elaborar el pregó que llegiran al Saló de Cent davant de la corporació municipal el proper 12 de febrer.

Aquesta és una activitat educativa que té com a objectiu la difusió i la promoció dels drets dels infants, i en concret, del dret a la participació i el reconeixement dels infants com a ciutadans de ple dret. El treball que es fa a l’aula al llarg de diversos mesos estimula la participació i la col·laboració, i és una forma d’acostar els infants al coneixement de les institucions barcelonines.Compartiu aquest contingut