Servei de Premsa
24/11/2024
El centre educatiu de tecnologia i emprenedoria Harbour.Space obrirà un campus a la Vila Olímpica
23/11/2018
Temps estimat de lectura: 3 minuts
L’espai, de 1.100 metres quadrats, ha suposat una inversió de 3,5 milions d’euros
L’edifici se situa al costat del 22@ per a facilitar les sinèrgies entre les companyies, centres de recerca i innovació i startups tecnològiques del territori
La Direcció de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona ha donat suport a la innovadora startup universitària des de la seva creació en 2015 i Barcelona Activa hi col·labora per incentivar la capacitació i el coneixement tecnològic d’alt nivell.
El centre oferirà un programa basat en la Intel·ligència Robòtica, clau per a les professions del futur
La data d’apertura és l’1 de març de 2019
La innovadora Universitat per a persones emprenedores en l’àmbit tecnològic, Harbour.Space, obre l’1 de març de 2019 tres plantes d’un edifici situat al carrer Rosa Sensat on es dedicaran 1.100 metres quadrats per ampliar els seus recursos d’ensenyament i la seva seu central de Barcelona.
La inversió en el nou espai és de 3,5 milions d’euros i preveu tenir alumnes brillants provinents tant de Barcelona com de tot el món. El lloc triat és la Vila Olímpica, al costat del 22@ per a facilitar les sinèrgies entre les companyies, centres de recerca i innovació i startups tecnològiques que hi ha al territori.
Des de la creació d’aquesta startup universitària, la Direcció de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona Activa ha anat donant suport en tots els passos, des de la seva creació el mes de gener del 2015 fins a consolidar la seva presència a la ciutat. Una tasca fonamental ha estat connectar Harbour.Space amb amb teixit empresarial, institucional, administratiu i professional i sobretot amb Barcelona Activa, l’agència de desenvolupament econòmic i local de l’Ajuntament de Barcelona.
Gràcies a aquesta col·laboració entre ambdues entitats s’han pogut realitzar els entrenaments per a les finals mundials d’esdeveniments com ara el ICM-ICPC, el de competició anual de programació i algorítmica, en la que han participat 150 estudiants procedents de les universitats més prestigioses del món i de més de 30 nacionalitats.
Ara mateix, Harbour.Space i Barcelona Activa tenen un acord de col·laboració que els permet compartir coneixement a través de masterclasses on es conviden persones expertes en programació, dret internacional, i diferents habilitats en noves tecnologies. Aquestes sessions es fan conjuntament amb el projecte de l’entitat municipal anomenat IT Academy, un programa d’alta especialització TIC per capacitar els perfils qualificats que més demanen les empreses de Barcelona.
Algunes de les persones expertes que han fet xerrades gràcies a aquest conveni han estat Kamran Elahian, fundador i president de Global Innovation Catalyst LLC,; Stephanie Schwqab, emprenedora en sèrie; Sergei Gordeychik, ex director de Tecnologia de Karspersky; i en els propers tres mesos està prevista la presència de Carla Johnson, conferenciant mundial i escriptora de diversos best-sellers; David Zmiaikou, científic del Wellcome Trust Sanger Institute,; i Ksenya Samarskaya, dissenyadora gràfica reconeguda a Barcelona i a Nova York.
Programa d’Intel·ligència Robòtica
A més a més, amb el nou espai, el centre educatiu introduirà un nou programa de robòtica, desenvolupat amb la col·laboració de Remy Robotics, una companyia experta en Intel·ligència Robòtica i amb seu a diferents ciutats, com Londres, Berlin, Moscou o Los Ángeles. Amb aquesta novetat, s’implementa el seu sistema educatiu gens convencional, ja que l’aprenentatge està centrat en una combinació de part teòrica però principalment pràctica que compta amb la participació de directius d’Empreses líders del sector tecnològic com Google, Amazon, Apple, Facebook o Microsoft, entre d’altres.
A més, quelcom que caracteritza a Harbour.Space és que per als propers anys vol que les persones amb més talent de Barcelona i de tot el món estudiin a la ciutat, sigui quin sigui la seva situació econòmica. En aquest sentit Harbour.Space s’encarrega de buscar un sponsor que pugui pagar els estudis d’aquestes persones i en cas de no aconseguir-ho en alguns casos ho costeja la pròpia Universitat.
El disseny de l’edifici també serà radicalment diferent a l’aspecte típic d’una Universitat amb una estructura pensada per fer sentir els aprenents com a casa. L’espai serà diàfan i habilitat per fer jocs, i fer-ne ús de bicicletes, patinets, i disposició de tables de surf. També es podrà caminar descalç, veure el futbol, celebrar els aniversaris de l’alumnat i cuinar amb els companys de classe, activitats que es consideren que ajuden a somiar, estimular la creativitat i adonar-se de les potencialitats de cadascú.
Paraules clauinnovació/