Finalitzen les obres de millora del Centre Esportiu Municipal d’Horta : Servei de Premsa

Finalitzen les obres de millora del Centre Esportiu Municipal d’Horta

01/12/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha invertit un total de 7 milions d’euros en aquesta segona fase de millora de l’equipament, que ja va viure una primera fase de remodelació al 2010-11 amb prop d’11 milions d’euros d’inversió

Les millores ofereixen al veïnat del barri quasi el doble d’espai aquàtic i d’espai cobert per a la pràctica d’esports de sala i més del triple en sales d’activitats dirigides, amb equipaments de nova generació

Amb l’ampliació i millora d’espais es pretén donar un millor servei als diferents usuaris de les instal•lacions: abonats/des, cursetistes, esportistes federats, escolars…

L’Ajuntament de Barcelona finalitza l’actuació de millora del Centre Esportiu Municipal (CEM) d’Horta, al districte d’Horta-Guinardó, donant resposta a les necessitats esportives d’aquest barri de Barcelona.

Es tracta d’una segona intervenció de millora que ha permès convertir l’equipament en un centre polivalent dotat d’infraestructures de darrera generació que possibilita que diferents tipologies d’usuaris/es puguin trobar un espai adient a la seva pràctica esportiva. Aquesta segona fase d’adequació i millora de les instal•lacions, que ara culmina, ha comptat amb una inversió de 6.902.881,89€ (IVA inclòs). Prèviament el CEM ja va viure una primera fase de remodelació del 2010-2011, amb prop d’11 milions d’euros d’inversió.

Així, s’ha remodelat el pavelló poliesportiu tipus PAV-3, que es va construir a la primera fase del projecte, amb grades, adequant-ho a la pràctica del hoquei i patinatge, s’han ampliat les sales d’activitats dirigides, s’ha renovat la sala fitness (amb nova maquinària d’última tecnologia), i destaca la construcció d’una nova piscina coberta amb dos vasos, un d’aprenentatge de 25 x 12,5 metres i un altre d’hidromassatge. A més, s’ha construït una zona d’aigües (sauna humida i sauna vapor), un solàrium, i nous vestidors amb ampliació dels ja existents per als abonats/des, que milloren els serveis oferts per la instal•lació.

Els nous espais del centre oferiran activitats i espais de qualitat per a la pràctica esportiva lliure i dirigida als adults, joves i gent gran, tenint en compte també a les persones amb diversitat funcional. Es guanya també així un nou pavelló per a l’esport federat, tant per a les categories de formació (infants i joves) com per a la competició en categories superiors. En total sis esports diferents es practicaran al CEM Horta: patinatge, hoquei patins, bàsquet, waterpolo, natació i futbol. Hi haurà cursos d’aprenentatge de natació utilitària, per a infants, individuals i grups escolars. Al CEM Horta també s’incentiva la realització d’activitats dins i fora de la instal•lació amb un marcat caràcter de participació esportiva. L’espai exterior també s’ha reordenat en aquesta fase.

 

 

 

 

Una obra de millora en dues fases

Les millores del Centre Esportiu Municipal d’Horta van començar al 2010 quan es va aprovar la primera fase de remodelació de les instal•lacions. Les obres es van centrar en la construcció d’una piscina de waterpolo de 30 x 25 metres, un nou pavelló poliesportiu tipus PAV-3, 2 sales d’activitats dirigides, una sala de fitness i una sala d’spinning, a més de la remodelació de la recepció, els vestidors i la cafeteria/bar. La primera fase va culminar a l’abril de 2011 amb una inversió de 10.978.645,39 € (IVA inclòs).

Dades vinculades a l’activitat:
Abonaments: 3.631 persones abonades

Per franges d’edat:
De 0 a 11 anys: 157 persones abonades
De 12 a 15 anys: 77 persones abonades
De 16 a 30 anys: 737 persones abonades
De 31 a 64 anys: 2.082 persones abonades
Mes de 64 anys: 578 persones abonades

Classes setmanals: 125 (de 6 tipologies: medi aquàtic, equilibri cos-ment, tonificació muscular, cardiovascular, condició física i sala fitness)

Cursets de natació:
Escolars: 1.493 usuaris/es
Extraescolar: 330 usuaris/es
Adults: 15 usuaris/es
Intensius a l’estiu i Campus Olímpia: 1.020 usuaris/es

Esportistes federats: 1.044 esportistes (entre Unió Esportiva Horta i Unió Atlètica Horta), de les següents disciplines: futbol, bàsquet, natació, waterpolo, hoquei i patinatge. Durant tot l’any es realitzen activitats federades.





Paraules clau

equipaments/ esport/ Horta-Guinardó/