Israel nega l’entrada a la franja de Gaza a la regidora de Relacions Internacionals i Cooperació de l’Ajuntament de Barcelona : Servei de Premsa

Israel nega l’entrada a la franja de Gaza a la regidora de Relacions Internacionals i Cooperació de l’Ajuntament de Barcelona

03/12/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona desplega un important esforç de cooperació tant a Cisjordània com a la franja de Gaza

La delegació municipal ha complert totes les normes frontereres d’Israel i la denegació és injustificada, motiu pel qual l’Ajuntament demanarà explicacions

Aquest matí, l’estat d’Israel ha negat l’entrada a la Franja de Gaza a la regidora de de Relacions Internacionals i Cooperació de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, així com als responsables tècnics que composen la delegació municipal que volien accedir a la zona per fer el seguiment de diversos projectes de cooperació. La denegació ha estat comunicada a través del Consolat General d’Espanya a Jerusalem i no incorpora cap tipus de justificació.

El consistori barcelonès havia cursat la petició dels permisos de la delegació complint les condicions establertes per la normativa fronterera israeliana, amb comunicació oficial prèvia al govern espanyol a través del seu Consolat General a Jerusalem, i amb l’objectiu únic de donar seguiment als projectes de cooperació que UNRWA i organitzacions amb seu a Barcelona duen a terme a la Franja de Gaza per pal•liar les dures condicions en què viu la població de Gaza.

 

La cooperació de Barcelona a territoris palestins

Barcelona desplega un important esforç de cooperació a territoris palestins, tant a Cisjordània com a la franja de Gaza. La cooperació barcelonina a territoris palestins té una llarga trajectòria que s’ha anat desenvolupant durant governs de diferent color polític.

Actualment, desenvolupa un total de nou projectes impulsats per l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats Palestins (UNRWA), així com per les organitzacions amb seu a Barcelona Helia Mujeres, Suds, Acción Contra el Hambre, Médicos del Mundo, ACP, Creu Roja o Novact, i cofinançats per l’Ajuntament de Barcelona. D’altra banda, l’acció municipal també inclou la cooperació tècnica bilateral ciutat a ciutat en la que especialistes de l’Ajuntament acompanyen el desenvolupament tècnic i institucional en processos de desenvolupament d’altres consistoris, en aquest cas de Palestina, com Betlem o Gaza.

La regidora Laura Pérez encapçala la delegació de l’Ajuntament de Barcelona que ha viatjat a Jerusalem, acompanyada del responsable de la Direcció de Justícia Global i Cooperació, David Llistar, i del responsable tècnic de l’Est del Mediterrani de la mateixa Direcció, Jordi Cortés.

 

Barcelona demanarà explicacions a Israel

Davant d’aquest inconvenient diplomàtic que, sense cap mena de justificació ha impedit la tasca de cooperació de l’Ajuntament de Barcelona a la Franja de Gaza en un dels moments més difícils de la seva història, el consistori barceloní demanarà explicacions al govern d’Israel.





Paraules clau

cooperació/