Colau i Capella acorden exigir al ministeri de Justícia que posi en marxa ja el segon jutjat de guàrdia a Barcelona : Servei de Premsa

Colau i Capella acorden exigir al ministeri de Justícia que posi en marxa ja el segon jutjat de guàrdia a Barcelona

12/12/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa i la consellera Ester Capella han recordat que ambdues administracions ja han fet els seus deures perquè pugui començar a funcionar a principis de l’any vinent, però cal que el Ministerio de Justícia adjudiqui un lletrat perquè el jutjat es faci efectiu

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, han coincidit avui en apressar el ministeri de Justícia perquè es posi en marxa, al més aviat possible, el segon jutjat de guàrdia de Barcelona que ja ha autoritzat el Consejo General del Poder Judicial (CGPJ).

Fa dues setmanes, i fruit de la reiterada demanda de l’alcaldessa de disposar d’un segon jutjat d’aquestes característiques a la ciutat, el CGPJ va anunciar l’autorització perquè Barcelona disposi d’un segon jutjat de guàrdia que pugui absorbir part dels judicis ràpids que en aquests moments estan a l’espera de celebrar-se.

L’alcaldessa, que ha rebut aquest matí Capella al seu despatx, ha recordat que ambdues administracions ja han fet “els seus deures” dins de les competències de cadascuna perquè aquest jutjat pugui posar-se a treballar a principis d’aquest any vinent i pugui fer front als milers de judicis pendents, la majoria per delictes lleus, com els furts.

L’alcaldessa ha recordat que en l’àmbit policial, tant el cos de la Guàrdia Urbana com Mossos d’Esquadra estan pressionant per combatre l’increment de furts que s’està registrant a la ciutat, especialment a Ciutat Vella. Per part de la conselleria de Justícia, Capella ha explicat que ja s’han posat totes les infraestructures necessàries per desdoblar el jutjat de guàrdia existent. Segons Colau i Capella, ara només falta que el ministeri aprovi el pressupost corresponent per a habilitar el nou jutge i nomeni el lletrat corresponent.

“El ministeri està trigant massa a complir la seva part”, ha assegurat Colau, que ha advertit que tant ajuntament com conselleria estan abocant molts recursos per combatre l’increment de furts i els seus efectes vers els veïns i veïnes de Barcelona. “La Guàrdia Urbana està fent un gran esfoç com perquè després aquests delictes quedin impunes perquè no hi ha resposta als jutjats”, ha afegit. Capella ha recordat que “estem davant d’un problema de falta de jutges i d’organització del Poder Judicial” i que a l’actual jutjat de guàrdia hi ha el doble de la plantilla que li correspondria, però hi ha coll d’ampolla perquè falta un altre jutge”.

La consellera ha recordat que en aquests moments hi ha uns 6.000 judicis pendents de celebrar-se i que, per la saturació dels jutjats, alguns fets delictius poden prescriure. Segons Capella, desdoblar aquest jutjat de guàrdia a Barcelona implicaria poder assumir 15.000 judicis anuals, el doble dels que se celebren ara.





Paraules clau

justícia/