Ada Colau inaugura la nova plaça pública dedicada a l’actriu Anna Lizaran : Servei de Premsa

Ada Colau inaugura la nova plaça pública dedicada a l’actriu Anna Lizaran

14/12/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dissabte, 15 de desembre a les 11.30 hores (confluència dels carrers Ribes, Alí Bei i Sicília) l’alcaldessa, Ada Colau, inaugura la nova plaça pública que la ciutat dedica a l’actriu Anna Lizaran.

L’acte, al qual hi assistirà també el tinent d’Alcaldia d’Economia i Treball, i regidor de l’Eixample, Gerardo Pisarello, es convertirà en un homenatge ciutadà i especialment del món del teatre a l’actriu barcelonina que l’any 2000 va ser premiada amb la Creu de Sant Jordi.

En l’acte hi participaran personalitats del món del teatre com són Aurora Rosales, directora artística del Teatre Lliure, Lluís Homar, actor i director, Jordi Bosch, actor, director vinculat al cinema i la televisió, Elisenda Roca, periodista i presentadora televisiva, a part de la família d’Anna Lizaran, entitats del barri i associacions diverses de cultura popular.

Amb aquesta festa i amb aquest homenatge el barri del Fort Pienc inaugurarà una plaça pública de més de 1.750 metres quadrats, urbanitzada a la confluència dels carrers de Ribes, Alí Bei i Sicília, molt a tocar de les instal·lacions de l’Estació del Nord.

Abans de la remodelació aquest entorn era una zona que tenia trànsit de vehicles, tot i que de poca intensitat, i suficients espais lliures entre mig com per recosir tot l’entorn i crear un espai nou pacificat.

Així doncs, l’antiga distribució poc amable amb les persones, i l’urbanisme divers i poc atractiu per a un ús més ciutadà, que a més havia generat queixes veïnals, han estat substituïts per aquest nou espai, que tenint en compte el fet que es troba envoltat d’un bon nombre d’equipaments de barri amb gran activitat, està cridat a esdevenir d’ara en endavant un nou centre d’activitat del barri del Fort Pienc.





Paraules clau

Eixample/ urbanisme/