Bon Pastor estrena el nou Casal per a Gent Gran : Servei de Premsa

Bon Pastor estrena el nou Casal per a Gent Gran

14/12/2018

L’equipament compta amb una superfície de 923 m2 i duplica la superfécie de l’actual casal, que tancarà per l’ampliació de l’institut-escola adjacent de El Til.ler

Bon Pastor compta des d’avui amb el nou Casal per a Gent Gran, que duplica la superfície de l’antic equipament. El nou casal, als números 30 i 38 del carrer Alfarràs, ha comptat amb una inversió d’1,5 milions d’euros.

 

 

 

 

El local ocupa la planta baixa d’un edifici de nova construcció realitzat dins el marc de la transformació del Pla de millora urbana del barri del Bon Pastor. La resta de plantes estan dedicades a 60 habitatges públics, on s’han reallotjat les persones de la 3a fase de la remodelació de les cases barates del Bon Pastor.

La inauguració d’aquest nou equipament permet tancar l’antic casal de carrer Mollerussa i començar així el procés per a la futura ampliació de l’adjacent l’institut-escola El Til.ler. Compta amb sales de reunió, aula d’informàtica i de cuina, un bar amb sala gran i una sala polivalent que tindrà una entrada independent per tal que pugui ser utilitzada més enllà dels horaris d’obertura del casal.

Les noves infraestructures permeten també dur a terme més activitats que les que s’hi feien, entre elles diversos tallers. A banda, disposa d’una cuina en la qual es durà a terme el programa d’Àpats en Companyia, el programa d’assistència a les activitats de la vida diària de persones grans en situació de fragilitat, orientat a potenciar un envelliment actiu i saludable, mitjançant una alimentació adequada i el foment de vincles d’amistat i de connexió de la persona amb el seu entorn.

 

Actuació del Pla de Barris del Bon Pastor i Baró de Viver

La construcció d’aquest casal forma part del Pla de Barris del Bon Pastor i Baró de Viver, que té com un dels seus objectius el de de dotar els barris dels equipaments adequats a les necessitats de la seva població. Així mateix, l’objectiu d’un envelliment actiu i saludable, fent atenció en el reforç dels lligams comunitaris i èmfasi en aspectes com la salut mental i alimentària, s’han convertit en un eix transversal de les intervencions del Pla de Barris.

La col·laboració del Pla de Barris amb el casal i el col·lectiu de persones grans també s’ha produït en altres projectes i espais de participació com el Següent pas, projecte de fotografia que han compartit usuaris i usuàries del casal amb alumnes de 6è de primària de l’Institut escola El Til·ler, l’Escola de Salut de la Gent Gran, el programa Baixem al Carrer, la Marxa exploratòria de vida quotidiana, seguretat i gènere i la participació sobre la urbanització de la 4a fase de la remodelació del Bon Pastor.Compartiu aquest contingut