La Cooperativa Diomcoop guanya el reconeixement Coopcat 2018 per la seva marca de roba Diambaar : Servei de Premsa

La Cooperativa Diomcoop guanya el reconeixement Coopcat 2018 per la seva marca de roba Diambaar

14/12/2018

La Confederació de Cooperatives de Catalunya ha reconegut avui a la Cooperativa Diomcoop per Diambaar, la seva marca de roba valenta i original que a través de la moda contribueix a la sensibilització social i al diàleg intercultural a Catalunya

La marca presentada al maig del 2018 sorgeix per a fer créixer i fer visible el projecte del col·lectiu, fundat per persones que abans es dedicaven a la venda ambulant i que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona

La Cooperativa Diomcoop ha recollit de mans de la seva presidenta Ndeye Fatou Mbaye, aquest divendres 14 de desembre, el reconeixement CoopCat 2018 per la seva marca de roba Diambaar, en un acte organitzat per la Confederació de Cooperatives de Catalunya que ha presidit el President de la Generalitat, Quim Torra.

El Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum, Alvaro Porro, s’ha felicitat “pel reconeixement a la bona feina que han fet els socis i les sòcies de Diomcoop per desenvolupar un projecte creatiu i innovador i, a la vegada, que es premiï  l’aposta per fer polítiques municipals que intenten fer servir l’emprenedoria cooperativa com una forma de treballar la situació de col·lectius en risc d’exclusió i de vulnerabilitat,  generant en aquest col·lectiu autonomia i empoderament suficient per tenir una bona projecció de futur”.

Segons el veredicte del jurat, el motiu d’aquest reconeixement és la creació per part de la Cooperativa Diomcoop de la marca textil Diambaar, que els propis socis autoanomenen una marca de roba “valenta”, per l’esforç de formació, l’originalitat del producte i impacte comunicatiu de sensibilització social on busquen, amb la moda, contribuir al diàleg intercultural a Catalunya contribuint i difonent els valors cooperatius de l’autoajuda, l’autoresponsabilitat i la igualtat.

Amb aquest reconeixement, la cooperativa creada per persones dedicades anteriorment a la venda ambulant no autoritzada, fa un pas endavant per la consolidació de la seva marca comercial de roba Diambaar, per a home i per a dona, amb peces de disseny propi, confeccionades amb teles africanes i produïdes a  Barcelona.

Aquesta consolidació significa poder ampliar la seva producció amb la creació d’un taller de confecció pròpia a Barcelona (dins el marc del projecte Singulars) i augmentar els punts de venda a la ciutat, tot amb el doble objectiu d’incorporar més socis a la cooperativa i arribar a un públic més ampli de la nostra ciutat.

Diambaar, slow fashion, pure life és el nom de la marca de roba de Diomcoop. La cooperativa, d’iniciativa social, actualment formada per 16 persones immigrades procedents de l’Àfrica negra, vol consolidar la seva línia de negoci de producció i venda de roba, dissenyada i confeccionada a Barcelona amb teles africanes i dissenys adaptats als gustos del públic europeu.

L’encarregat de crear les imatges de la marca ha estat el fotògraf Samuel Aranda, guanyador del premi World Press Photo 2011 i  el premi Ortega i Gasset a la millor fotografia 2015. (Imatges: https://drive.google.com/drive/folders/1RgTLGwBBYVrtuXKFJ4Pe2Wods0pN55td?usp=sharin).

Amb el projecte també col.laboren en la seva promoció de forma altruista els grups de música Fundación Toni Manero i The Sey Sisters.

En aquests moments, els productes de Diambaar es poden trobar a la venda a la seva tenda online http://www.diambaar.com, així com en el showroom que la cooperativa te al carrer Independència, 315 entl. 3-4, a Barcelona i en diversos mercats arreu de la ciutat com són el FAD, que te lloc aquest cap de setmana al Museu del Disseny de Barcelona, la Fira de Responsable d’Economia Social i Solidaria de Plaça Catalunya o la fira de reis de Gràcia, al Passeig de Sant Joan, entre altres. Properament, també estaran disponibles en diversos comerços de la ciutat.

 

Diambaar. Slow fashion. Pure life.

Diambaar, del terme wolof “valent”, és una marca que convida a viure d’una manera diferent: sense presses, més relaxada i conscient. Una marca alegre i tranquil·la que crea dissenys que surten de la combinació d’acolorides teles africanes amb l’estil despreocupat d’occident.

Diambaar és una marca de la cooperativa Diomcoop, fundada per persones originàries de països de l’Àfrica negra que resideixen i creen els seus dissenys a Barcelona.

*Veure dossier adjunt per a més informació.

 

Moda i comerç amb consciència.

Els dissenys de Diambaar estan creats i produïts per la Cooperativa Diomcoop que promou l’economia social i solidària en tots els àmbits, inclosa la moda.

Diambaar, busca recolzar als artesans, productors i comerciants africans, així com a projectes d’iniciativa social de la nostra ciutat, per això comprem les teles i part dels nostres productes a l’Àfrica i dissenyem i produïm a Barcelona, oferint un pagament i un tracte just a tots els nostres proveïdors, garantint la cura de les persones, productors i processos de producció.

Entitats i empreses amb les que col·laborem actualment:

EADImoda (Escola Atelier Disseny Moda Barcelona), Dona Kolors (taller de costura), Valentina Falchi Jewellery.

 

Dossier de premsa (PDF)Compartiu aquest contingut