Sant Andreu guanya un nou espai verd de prop de 4.000m2 amb l’enjardinament de l’entorn del PERI Lanzarote : Servei de Premsa

Sant Andreu guanya un nou espai verd de prop de 4.000m2 amb l’enjardinament de l’entorn del PERI Lanzarote

16/12/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

També s’hi ha instal·lat un hort urbà de 100 m2 i dues zones de jocs infantils amb més de 1.000m2 de superficie total

El pressupost de l’actuació ha estat de 2.633.261€

El Districte de Sant Andreu ha guanyat un nou espai verd de 3.670m2 amb l’obertura de la zona enjardinada compresa entre els carrers Lanzarote, Residència, Eiximenis i Valentí Iglesias, en el marc del Pla Especial de Reforma Interior (PERI) d’aquesta àrea. La inversió ha estat de 2.633.261€.

L’actuació, llargament esperada, ha permès alliberar aquesta àmplia zona verda, a més de la urbanització dels carrers i la ubicació de dues zones de jocs infantils amb 10 nous aparells i 1.020 m2 en total. També s’ha fet el tancament d’uns horts urbans de 99m2 al costat de l’escola Molí de Finestrelles i s’hi ha instal·lat una zona de jocs biosaludables amb 11 unitats. S’hi ha instal·lat una xarxa de clavegueram i xarxa d’aigua freàtica per al reg de les zones verdes, a banda dels serveis necessaris per a les edificacions previstes en aquest àmbit.

L’espai s’ha urbanitzat en plataforma única i l‘ús de la màxima vegetació amb un paviment extensiu a tota la superfície a base de llambordes. En total, s’hi ha plantat 122 arbres nous, mantenint els 25 arbres que ja hi eren a l’entorn. Respecte l’enllumenat, s’han instal·lat 57 fanals a base de tecnologia LEC.

Amb un àmbit total de reparcel·lació total d’11.400 m2, el PERI Lanzarote té l’objectiu de pacificar els carrers de la zona, per on només podran circular veïns i serveis. I a la vegada, aportar els màxims elements vegetals per tal de combatre l’efecte illa de calor interposant entre paviments i façanes vegetació, reduint els nivells de CO2 de l’entorn i fent de para-sòl i filtre de la contaminació ambiental i acústica.





Paraules clau

medi ambient/ Sant Andreu/