Recta final de les obres de rehabilitació de la façana del Saló del Tinell a la plaça del Rei : Servei de Premsa

Recta final de les obres de rehabilitació de la façana del Saló del Tinell a la plaça del Rei

26/12/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els treballs que acabaran passat festes han permès fer la neteja i rehabilitació completa de la façana del Palau Reial Major corresponent a l’exterior del saló del Tinell

També s’està finalitzant una actuació preventiva de reforç metàl·lic del contrafort 3

En aquest link trobareu algunes fotos dels treballs en curs: https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2018/12/tinell.zip

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut de Cultura de Barcelona, està duent a terme les tasques de rehabilitació de la façana del Palau Reial Major a la plaça del Rei que correspon a l’exterior del saló del Tinell. Els treballs, amb una durada de tres mesos, contemplen dues actuacions complementàries i està previst que finalitzin passat les festes de Nadal.

 

 

D’una banda, s’estan fent els treballs de neteja i rehabilitació completa de la façana, incloent-hi totes les cares dels contraforts i la part inferior de les voltes de la galeria superior. L’actuació no inclou el volum de la torre del Rei Martí. Aquesta actuació s’ha fet un cop després de constatar l’existència de nombroses àrees amb patologies, bé per restes d’actuacions anteriors no respectuoses amb el caràcter de l’edifici, o bé per un deteriorament generalitzat degut a l’acció dels agents atmosfèrics i la contaminació ambiental, tant dels carreus de pedra de Montjuïc, com dels junts entre les peces.

De l’altra, s’està executant l’actuació preventiva del reforç metàl·lic intern del contrafort 3, seguint el mateix model de reparació dels reforços dels altres dos contraforts que ja es van executar en el seu moment. Les obres de verificació i reparació del contrafort 3 s’executen davant el trencament patit el maig del 2014 pel sistema de tirants metàl·lics de reforç del contrafort 1 que, des dels anys 70, discorre ocult dins del forjat del paviment del Saló del Tinell.

Aquests reforços es van executar en el seu moment davant el moviment d’obertura dels pòrtics degut al buidat d’edificacions adjacents que es va dur a terme al pati del Verger, entre el Museu d’Història i el Museu Marès. Donat que, durant els treballs de verificació del contrafort 2, es va constatar que aquest també presentava patologies, es va decidir, de manera preventiva, intervenir també en el contrafort 3.

El pressupost de les obres és de 120.000 euros.





Paraules clau

cultura/