Servei de Premsa
18/01/2025
Barcelona manté un 1’86% més de pernoctacions entre gener i novembre de 2018 respecte el mateix període de l’any passat
30/12/2018
Temps estimat de lectura: 4 minuts
Les dades de l’INE indiquen que el nombre de visitants ha augmentat un 4’58% entre gener i novembre de 2018 respecte el mateix període de l’any passat.
Al desembre s’espera un augment del 20% de reserves hoteleres en les roomnights (pernoctacions)
Aquest mes també s’ha fet públic l’Informe de l’activitat turística a Barcelona i Entorn, elaborat per l’Observatori del Turisme a Barcelona ciutat i regió, on destaca l’augment de visitants a punts d’interès de l’entorn de la ciutat al 2017
Les visites a l’entorn de Barcelona van augmentar prop d’un 30% i hi guanyen pes els espais naturals entre les opcions per als visitants de la Destinació Barcelona en el sentit més ampli
A Barcelona ciutat, la Sagrada Família, el Park Güell i el Museu del FC Barcelona es van mantenir com a indrets més visitats. A l’entorn, el rànquing el va liderar la Roca Village, seguit del Monestir de Montserrat
A l’espera del tancament anual, les dades de l’INE de novembre, sumades a les reserves efectives i reserves fetes a tres mesos vista en venda directa dels hotels indiquen un final d’any per sobre de l’activitat de 2017. Amb les dades disponibles del 2018, fins al mes de novembre la ciutat ha mantingut un nivell de pernoctacions d’un 1’86% més alt entre gener i novembre, respecte el mateix període de l’any passat. L’increment previst de reserves hoteleres del 20% al mes de desembre, confirma les xifres que s’han donat fins ara.
Més visitants a la ciutat i més visites a l’entorn de Barcelona
Aquest mes també s’ha fet públic l’Informe de l’activitat turística a Barcelona i Entorn, elaborat per l’Observatori del Turisme a Barcelona ciutat i regió, on destaca l’augment de visitants a punts d’interès de l’entorn de la ciutat al 2017.
El regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, ha destacat que “aquestes dades demostren que Barcelona manté un nivell d’atracció rellevant, dissipen qualsevol debat sobre la situació turística de la ciutat, i ens plantegen la necessitat de seguir gestionant el turisme i que aquest turisme que ens visita generi beneficis per a la ciutat i per tant hem de seguir treballant per disminuir-ne l’impacte i el fet que hi hagi increment de visites a altres espais a l’entorn de la ciutat va en la línia de disminuir aquest impacte i de millorar en aquest aspecte la desconcentració a la ciutat”.
Pel que fa als llocs d’interès més visitats aquest 2017, a la ciutat de Barcelona, el rànquing el lidera la Basílica de la Sagrada Família, amb més de 4,5 milions de visitants; el Parc Güell, amb més de 3,1 milions, i el Museu del FC Barcelona, amb 1,8 milions. Pel que fa a la seva globalitat, a Barcelona, 13’2 milions de persones van visitar espais d’interès arquitectònic; 12 milions museus i col•leccions; i més de 4,8 transports singulars.
A la demarcació de Barcelona es manté en primer lloc la Roca Village, amb 4’6 milions de visitants; en segon, el Monestir de Montserrat, amb 2.727.537, i en tercer el Viladecans The Style Outlet, amb 2’6 milions. El Canal Olímpic de Catalunya de Castelldefels va ser visitat per 565.550 persones; Mont Sant Benet, amb 188.168; i el Museu de la Ciència i la Tècnica (MNACTEC) per 129.327.
Augmenten un 30% les visites a l’entorn de Barcelona
Les visites a l’entorn de Barcelona van augmentar prop d’un 30% i hi guanyen pes els espais naturals entre les opcions per als visitants de la Destinació Barcelona en el sentit més ampli. Segons el darrer Informe de l’activitat turística a Barcelona i Entorn, elaborat per l’Observatori del Turisme a Barcelona ciutat i regió, entre els espais naturals més visitats aquest 2017 a la demarcació de Barcelona es troben el Parc Natural del Montseny, amb 146.057 visitants, l’Espai Natural del Delta del Llobregat, amb 143.566, i el Parc de la Serralada de Marina, amb 118.332. Els dos parcs, Montseny i Serralada de Marina, formen part de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.
Altres parcs de la Xarxa i que estan en el top 10 d’aquest rànquing són el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, amb 114.010 visitants; el de Montnegre i el Corredor, 61.669; el del Castell de Montesquiu, 45.815; i la Serralada de Collserola, amb 45.392.
La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona està formada per 12 espais naturals protegits d’un alt valor paisatgístic, ecològic i cultural: el Parc del Castell de Montesquiu, l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, el Parc Natural del Montseny, el de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, el de Montnegre i el Corredor, el de la Serralada Litoral, el de la Serralada de Marina, el Parc Natural de la Serra de Collserola, el Parc Agrari del Baix Llobregat, el del Garraf, Parc d’Olèrdola i Parc del Foix.
Aquestes dades formen part de l’Informe Anual de l’activitat turística a Barcelona i Entorn que recull les principals dades de l’evolució turística en el darrer any, tant a l’Entorn com a Barcelona ciutat. Aquest informe ha estat elaborat per l’Observatori del Turisme a Barcelona, impulsat per la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, Turisme de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona.
En aquest enllaç podeu consultar l’informe sencer:
https://ajuntament.barcelona.cat/turisme/sites/default/files/turisme_estadistiques_2017_complet.pdf
Enllaços relacionats
Àudio declaracions del regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom
Vídeo declaracions del regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom
Paraules clauturisme/