La Colònia Santiveri del barri de La Marina estrena nova reurbanització més accessible, segura i amable : Servei de Premsa

La Colònia Santiveri del barri de La Marina estrena nova reurbanització més accessible, segura i amable

12/01/2019

Aquestes millores s’han treballat des de l’urbanisme amb perspectiva de gènere a partir de marxes exploratòries amb experts, entitats i veïnes de la zona

Aquest conjunt d’actuacions forma part del Pla de Barris de la Marina i s’ha millorat l’enllumenat, la visibilitat, la vegetació i les amplades de les voreres

Avui, a les 12 hores, a la placeta que hi ha a la confluència dels carrers de l’Encuny i de Torres de Marina el districte de Sants-Montjuïc ha organitzat una festa per celebrar amb el veïnat l’estrena de la renovada Colònia Santiveri.

 

 

Els darrers mesos els carrers Gabriel Miró, de Torres de Marina i de l’Encuny han estat d’obres per tornar-los més accessibles, agradables i segurs per al veïnat que els transita. Aquest projecte s’emmarca dins dels projectes d’urbanisme amb perspectiva de gènere que ha endegat l’Ajuntament de Barcelona. Així doncs, i partint d’una primera diagnosi feta amb experts i comptant amb la participació de veïnes del barri, que s’han anomenat marxes exploratòries amb perspectiva de gènere, s’han visualitzat els punts negres i les mancances de la zona i que generen més inseguretat, sobretot a les dones.

 

 

Com a resposta a les demandes sorgides a les marxes, els carrers de l’entorn de la Colònia Santiveri han millorat la il·luminació, la visibilitat, la disposició dels elements que treuen visibilitat, la vegetació i l’amplada de les voreres fent que la zona sigui més accessible, segura i amable.

Aquestes millores, que s’emmarquen en el projecte del Pla de Barris de la Marina, també han servit per renovar el clavegueram, la canalització de serveis, el mobiliari urbà, el paviments i les àrees enjardinades. A més, els dos carrers que donen accés a les cases de la colònia, Gabriel Miró i Torres de Marina, han passat a ser passatges de plataforma única, amb els cotxes aparcats a fora, al carrer de l’Encuny, en un nou cordó de places d’estacionament. A més, tant el carrer de l’Encuny com el carrer Motors han eixamplat les voreres més properes a la colònia, per tal de millorar també la visibilitat d’aquests punts.

 

 

El cost de les obres ha estat de 956.252 euros (IVA inclòs)



Compartiu aquest contingut