El camp de futbol de Baró de Viver es començarà a construir a l’abril : Servei de Premsa

El camp de futbol de Baró de Viver es començarà a construir a l’abril

20/01/2019



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’equipament ha estat llargament reivindicat pels veïns, des que va desaparèixer l’antic camp de futbol al 1985

Al xamfrà d’accés a l’equipament es crearà una petita plaça amb seients i vegetació per facilitar i fer més amable l’accés al camp

Actualment, els equips de Baró de Viver es traslladen a Trinitat Vella per jugar els partits

El Barri de Baró de Viver, al districte de Sant Andreu, recuperarà al 2019 el camp de futbol municipal després de tres dècades de reivindicacions per part dels veïns, un cop el projecte ha estat licitat en les darreres setmanes. Al mes d’abril començaran les obres d’aquestes instal•lacions que compten amb una superfície de més de 9.300 m2 a la cantonada dels carrers Ciutat d’Asunción y Tucumán. El pressupost és de 2.796.923,91€, finançats amb inversió de Pla de Barris.

 

 

El barri de Baró de Viver comptava amb un camp de futbol municipal fins l’any 1985. Aquell any, va començar l’enderrocament de les cases barates del barri i la construcció dels blocs de pisos on van ser reallotjats els inquilins. La remodelació completa del barri va comportar també la desaparició del camp de futbol. Des de llavors, els veïns i veïnes no han deixat de demanar la recuperació d’aquest equipament esportiu. Actualment, els equips esportius de Baró de Viver han de traslladar-se a Trinitat Vella per jugar els seus partits.

El projecte, doncs, dona resposta a les reivindicacions dels veïns i veïnes, i a la vegada, millorarà la connexió del barri amb la resta de la ciutat i amb la zona de La Maquinista, una zona en transformació amb nous equipaments i que resta pendent de l’operació de cobriment de les vies.

 

 

L’obra implica que es reurbanitzarà la vorera del carrer de la ciutat d’Asunción, respectant els 32m d’ample de carrer. També es mantindrà l’arbrat i enllumenat existents del carrer i es suprimirà l’espai d’aparcament de vehicles existent. La vorera de l’actual carrer de Tucuman es mantindrà tal i com és ara. Per tal d’habilitar una explanada en el xamfrà d’accés al camp de futbol, s’ampliarà la vorera del carrer Ciutat d’Asunción uns 2m. L’esplanada servirà com plaça i serà equipada amb seients, nous fanals i nous arbres.

 

Característiques del camp

El nou camp de futbol de Baró de Viver serà un camp bàsic poliesportiu de gespa artificial, de 105 metres de llarg per 63 metres d’amplada, amb marcatges de 100x60m per al camp de futbol, un camp de 91,4×55 per a hoquei i dos camps travessers de 60x30m per a futbol7, amb un aforament aproximat per a 200 espectadors. L’entrada es farà per la cantonada Asunción-Tucuman.

Aquest equipament estarà dotat de espais esportius i complementaris, amb tres vestidors de grups amb els seus serveis i dutxes, un vestidor col•lectiu doble apte per ser utilitzat per dos equips de forma independent, vestidors d’àrbitres, infermeria, despatxos, magatzems, espais tècnics i un espai social a l’accés amb serveis per al públic.

L’orientació òptima per a un camp de futbol és nord-sud i aquesta, precisament, és la que coincideix amb l’alineació del carrer Ciutat de l’Asunción i la que es podria fer. L’accés a la instal•lació es produiria des de la intersecció entre l’esmentat carrer i el carrer de Tucuman.

 

Descarregar renders en alta resolució:
https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2019/01/dmg20_02_imatges.zip





Paraules clau

equipaments/ Sant Andreu/