Servei de Premsa
27/12/2024
La ronda de Sant Antoni estrena nova imatge
20/01/2019
Temps estimat de lectura: 3 minuts
L’Ajuntament ha finalitzat l’adequació de l’espai que ha allotjat durant 9 anys les carpes provisionals del Mercat de Sant Antoni per tal que el veïnat pugui fer-hi activitats de manera immediata i es revitalitzi el comerç
Durant el Nadal s’ha pogut passejar per l’àmbit, i ara ja es pot gaudir de la intervenció artística amb jocs infantils pintats al paviment i dels nous bancs, cadires, arbres i enllumenat
La ronda de Sant Antoni torna a ser un espai per a l’ús veïnal. L’Ajuntament ha finalitzat les actuacions per alliberar i adequar l’espai que havien ocupat les carpes provisionals del Mercat de Sant Antoni i fer possible que la ciutadania en pugui fer ús de manera immediata.
Un cop superada la campanya nadalenca, l’Ajuntament ha dut a terme les intervencions necessàries en l’espai per dotar-lo de vida, activitats i usos ciutadans i tornar a posar a disposició del veïnat un carrer que fa de connector entre els barris de Sant Antoni i el Raval.
També s’ha instal·lat nou mobiliari urbà, amb 7 bancs, 10 cadires i 48 arbres nous, i s’ha renovat l’enllumenat. En total, s’ha invertit uns 350.000 euros en la recuperació de la ronda de Sant Antoni.
La reforma definitiva de la ronda, a partir de 2020
Paral·lelament, el Govern municipal també treballa en el projecte de transformació definitiva de la ronda de Sant Antoni en un nou eix amb més cívic i verd on els vianants, les bicicletes i el transport públic guanyin protagonisme. Aquesta reurbanització permetria fer un pas més en la lògica que la ciutat vagi sumant més espai destinat als veïns i veïnes i reduir el pes del cotxe i el transport rodat.
L’equip de Govern planteja la reurbanització completa de la ronda, entre el carrer del Comte d’Urgell i la plaça de la Universitat. Sempre sota els criteris de millorar l’espai públic, introduir un carril bicicleta, més verd i posar els vianants i la mobilitat sostenible al centre de les prioritats.
La transformació definitiva haurà de tenir en compte una sèrie de canvis importants que ha viscut últimament la ronda. L’estrena del mercat remodelat i la posada en marxa de la superilla i els canvis en el flux de vianants i de mobilitat que ha suposat fan obrir una reflexió al voltant de com ha de ser la reforma i com s’ha d’adaptar a aquestes novetats.
Per tant, el Govern municipal obrirà un debat per decidir de manera consensuada amb tothom com ha de dialogar la futura ronda de Sant Antoni amb el context actual. La previsió, doncs, és recollir les demandes i reivindicacions pel que fa a aspectes com ara les noves necessitats de mobilitat per treballar-les i enllestir els projectes executius amb la voluntat de començar les obres de la reforma definitiva a partir de 2020.
L’actuació es dividirà en dues fases: la primera, entre Urgell i Floridablanca, i la segona, des de Floridablanca fins a Universitat. El primer tram ja compta amb un projecte executiu redactat i compartit amb el veïnat i comerciants de la ronda de Sant Antoni, si bé també s’inclourà en aquesta reflexió global per valorar si cal introduir-hi modificacions que tinguin en compte la situació d’avui dia.
Imatges en alta resolució:
http://www.ajuntamentbarcelonapremsa.info/download/dmg19_01_imatges.zip
Paraules clauEixample/ sant antoni/