Pisarello participa en la presentació del llibre ‘Topografia de la Destrucció. Els bombardeigs de Barcelona durant la Guerra Civil (1936-1939)’ : Servei de Premsa

Pisarello participa en la presentació del llibre ‘Topografia de la Destrucció. Els bombardeigs de Barcelona durant la Guerra Civil (1936-1939)’

22/01/2019



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dimecres 23 de gener, a les 12:00 hores ( El Born Centre de Cultura i Memòria , Carrer Comerç, 12), el primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello, participa en la presentació del llibre ‘Topografia de la Destrucció. Els bombardeigs de Barcelona durant la Guerra Civil (1936-1939)’. La presentació anirà a càrrec de Laia Arañó i Mireia Capdevila, historiadores i coautores del llibre i de Ricard Vinyes, Comissionat de Programes de Memòria.

En aquest llibre trobareu el cens més complet i exhaustiu recollit fins a l’actualitat dels immobles de Barcelona afectats per les bombes i amb l’avaluació de danys. Les notícies recollides han estat sistematitzades en una base de dades general, de la qual s’han extret les informacions necessàries per geolocalitzar les destruccions de la guerra aèria sobre la cartografia històrica de la ciutat.

Aquest llibre és el resultat d’un projecte de recerca impulsat per la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals, i  forma part del programa «Barcelona bombardejada (1936-1939). Volem la pau, no l’oblit», dins del marc del projecte commemoratiu de l’Ajuntament de Barcelona, a través del Comissionat de Programes de Memòria.





Paraules clau

cultura/ memòria/