Barcelona participa a la 39a edició del saló FITUR, centrada en la sostenibilitat i la Destinació Barcelona : Servei de Premsa

Barcelona participa a la 39a edició del saló FITUR, centrada en la sostenibilitat i la Destinació Barcelona

23/01/2019



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, assisteix al certamen de referència del sector turístic, que té lloc del 23 al 25 de gener

Barcelona participa en aquest fòrum presentant el compromís de sostenibilitat de la ciutat i el relleu en la capitalitat de Biosphere, a més d’entrevistes i trobades amb membres de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), entitats i ciutats internacionals

En aquest marc també, avui, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona i Turisme de Barcelona han presentat conjuntament el fulletó “25 tops Barcelona és molt més ”, amb 25 experiències turístiques per conèixer la Destinació Barcelona, la ciutat i les seves comarques

El regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, assisteix a la 39a edició de FITUR, el certamen de referència del sector turístic, que té lloc del 23 al 25 de gener a Madrid.

Barcelona participa en aquest fòrum des d’avui i fins demà, amb la presentació del compromís de sostenibilitat de la ciutat i el relleu en la capitalitat de Biosphere.

La certificació de turisme sostenible Biosphere World Class Destination està basada en l’auditoria de la gestió del turisme com a activitat mediambientalment i socialment sostenible. La renovació d’aquest certificat reconeix la feina de la ciutat per oferir uns estàndars de qualitat en l’oferta turística i una gestió mediambientalment i socialment sostenible d’aquesta activitat. Barcelona és una de les 17 ciutats a tot el món que ostenta aquest títol, que es revisarà novament al 2020.

 

A FITUR, a més, el regidor i l’equip municipal de Turisme, durà a terme entrevistes i trobades amb membres de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), entitats i ciutats de l’Estat, com Sevilla, Madrid o Màlaga, i internacionals com Buenos Aires.

En aquest marc també, avui, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona i Turisme de Barcelona han presentat conjuntament el fulletó “25 tops Barcelona és molt més ”, amb 25 experiències turístiques per conèixer la Destinació Barcelona, la ciutat i les seves comarques. Aquest nou fulletó combina  una vintena d’experiències turístiques de Barcelona ciutat i comarques amb propostes temàtiques, com l’arquitectura, la gastronomia, els pobles i ciutats, els parcs i espais naturals, activitats esportives, entre d’altres. S’ha editat en castellà-anglès, català-francès, alemany-italià i rus-japonès, i es distribuirà principalment a través de les oficines d’informació turística de la ciutat de Barcelona i demarcació, i de les fires de turisme.

 

 

A l’acte de presentació d’aquest fulletó que posa en valor l’oferta de la Destinació Barcelona han participat, aquest matí, (d’esquerra a dreta a la foto) Joan Gaspart, president del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona, Joan Torrella, director general de Turisme de Barcelona; Agustí Colom, regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona; Xavier Suñol, director de Turisme de l’Ajuntament de Barcelona; Miquel Sàmper, diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona i i Francesc Vila, gerent de Turisme de la Diputació de Barcelona.

Fitur, que té lloc del 23 al 27 de gener a Madrid, celebra aquest any la seva trenta-novena edició i es converteix en una de les cites clàssiques del món del turisme i punt de trobada d’institucions, empreses operadores, allotjaments, agències de viatges i d’altres agents relacionats amb el turisme arreu del món. L’última edició de la fira va comptar amb la presència  de 165 països i regions, i més de 250.000 participants, un 2% més que en l’edició anterior, dels quals més de 140.000 eren professionals del turisme. Durant el cap de setmana, van assistir més de 110.000 usuaris finals.





Paraules clau

turisme/