Cleantech Camp busca nous projectes que fomentin les energies netes, la transició energètica i la mobilitat sostenible : Servei de Premsa

Cleantech Camp busca nous projectes que fomentin les energies netes, la transició energètica i la mobilitat sostenible

23/01/2019

InnoEnergy, Naturgy, Enagás, Barcelona Activa i CEiiA impulsen la 4a edició del programa, que finançarà proves pilot amb els seus socis industrials i tindrà lloc a Barcelona, Madrid i Porto

El programa promou la Innovació Oberta i seleccionarà 15 projectes que aspiraran a premis valorats en més de 50.000 euros per a la seva acceleració

InnoEnergy, Naturgy, Enagas, Barcelona Activa i CEiiA promouen des d’avui la 4a convocatòria de Cleantech Camp, un programa d’acceleració destinat a idees de negoci o empreses en fase inicial, que emprenguin en el sector de les energies netes. Els promotors del programa persegueixen rebre idees per fer una selecció d’un màxim de 15 projectes, que fomentin un consum eficient de l’energia, l’aplicació d’energies sostenibles, la transició energètica i la digitalització en el camp de l’energia. Cleantech Camp busca projectes digitals i amb vocació industrial orientats a l’eficiència energètica i que facin possible la transició energètica, la generació distribuïda apoderant al consumidor, i que la seva l’aplicació es desenvolupi a partir de noves tecnologies com el blockchain, la utilització del big data i la intel·ligència artificial. Com a noves temàtiques aquest any es busquen projectes en biogàs, biometà, hidrogen i Smart Factory, a més d’altres temàtiques ja associades al programa, com ara eficiència energètica, mobilitat sostenible, smarts grids, smart & sustainable cities o energies renovables.

Els projectes seleccionats seguiran un programa formatiu a Barcelona, Madrid i Porto durant varies setmanes, que comptarà amb la participació d’ESADE com training partner, i combinarà sessions de formació, de capacitació, tallers especialitzats pel desenvolupament dels projectes o trobades de networking, dirigides per diferents experts. A més, els projectes tindran accés als espais de de Barcelona Activa, InnovaHub de Naturgy, a l’Enagás FAB i Enagás Venture Center de Madrid i a les instal·lacions de CEiiA a Porto.

Naturgy i Enagás, com global partners del programa, llancen el següents reptes:

Naturgy busca solucions en els següents camps:

• Intel·ligència Artificial aplicada a client.
• Solucions combinades de gas renovable i elèctrica renovable.

A més busca nous models de negoci en:
• Mobilitat sostenible.
• Bateries i autoconsum.

Enagás busca solucions i nous models de negoci:

• Per a la mobilitat sostenible a GNV.
• De gas renovable (biogàs-biometà).
• Power2Gas i generació d’hidrogen renovable.
• Solucions d’emmagatzematge, regasificació i transport de gas natural i altres gasos renovables.

Entre tots els projectes que participin en el programa se seleccionarà, al mes de juny, als tres amb més potencial, que rebran dotacions econòmiques de 20.000, 10.000 i 5.000 euros respectivament. Així mateix, també obtindran altres aportacions en espècies per promoure el seu creixement i consolidació, a càrrec dels diferents col·laboradors del programa. Com a principal novetat en l’edició d’aquest any, les start ups seleccionades hauran de presentar un pilot comercial del seu projecte. El jurat de Cleantech Camp seleccionarà tres pilots que seran cofinançats pel programa i que seran desenvolupats juntament amb Naturgy, Enagás i CEiiA.

 

Promoure la Innovació Oberta

Cleantech Camp està impulsat per InnoEnergy, Naturgy, Enagas (a través del seu Programa d’Emprenedoria Corporatiu i Innovació Oberta, Enagás Emprèn) i Barcelona Activa i compta amb la col·laboració del centre portuguès de recerca CEiiA i de les companyies Ateknea, ZBM i Osborne, que actuen com Knowledge Partners, aportant al programa els seus coneixements en àrees de patents, normativa legal o finançament públic. El programa té una clara vocació per fomentar la Innovació Oberta entre les empreses impulsores i les start ups participants, per generar un ecosistema d’intercanvi de coneixements, del qual es beneficien tant les grans companyies com els projectes emergents.

Les inscripcions per participar al programa es poden realitzar a través del web www.cleantechcamp.comdes del dia 23 de gener fins al 24 de febrer.



Compartiu aquest contingut