Barcelona, presentada a Brussel·les oficialment com la capital europea de la innovació en mobilitat en l’EIT Urban Mobility : Servei de Premsa

Barcelona, presentada a Brussel·les oficialment com la capital europea de la innovació en mobilitat en l’EIT Urban Mobility

24/01/2019

El comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Lluís Gómez, ha participat a la presentació oficial de la nova plataforma d’innovació europea de la mobilitat urbana, que s’ha presentat avui a Brussel·les juntament amb la de Fabricació

Barcelona ha estat la ciutat representant del consorci guanyador de la capitalitat europea de la mobilitat urbana, format per 48 ciutats, empreses i universitats europees. A l’acte també hi ha assistit representació de TomTom, COMAU, Siemens, CEA, i les universitats tècniques de Praga i Viena

La ciutat catalana va ser escollida al desembre com a seu per instal·lar la Knowledge and Innovation Community (KIC) on Urban Mobility, la comunitat encarregada de desenvolupar les innovacions en mobilitat urbana de la Unió Europea almenys fins al 2026

El comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Lluís Gómez, ha participat a la presentació oficial de la nova plataforma d’innovació europea de la mobilitat (Knowledge and Innovation Community, KIC) en Mobilitat Urbana, que avui ha presentat a Brussel·les juntament amb la de Fabricació l’EIT Urban Mobility, l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (European Institute of Innovation and Technology) .

 

 

Barcelona ha estat la ciutat representant del consorci guanyador de la capitalitat europea de la mobilitat urbana, format per 48 ciutats, empreses i universitats europees. A l’acte de presentació d’avui a la seu de la Unió Europea a Brussel·les també hi ha assistit representació de TomTom, COMAU, Siemens, CEA, i les universitats tècniques de Praga i Viena.

Per a Lluís Gómez, “que Barcelona sigui avui en aquesta presentació demostra la influència de la nostra ciutat i la importància de ser coordinadors del KIC Urban Mobility, que ens dona capacitat per exportar el model i ser rellevants a Europa en un moment important de transformació de mobilitat a les ciutats a tot el món”. El comissionat ha reblat que ” ningú posa en dubte que les ciutats europees son un actiu molt potent per a l’economia d’Europa, i Barcelona, entre elles”.

La KIC en Mobilitat Urbana amb seu a Barcelona es conforma com una plataforma públic-privada multinacional europea que es dedicarà a la recerca i aplicació de solucions que millorin l’ús col·lectiu dels espais urbans, vetllant per una mobilitat multimodal, accessible, confortable, segura, eficient i sostenible, des d’una perspectiva integradora, i oferirà solucions als nous modes de transport urbans a les ciutats europees, donant suport a les comunitats locals i estimulant l’economia.

 

Un consorci de 13 ciutats, 17 emprees i 18 universitats

El consorci guanyador està format per Barcelona i altres 12 ciutats, 17 empreses i 18 universitats, entre elles UPC i SEAT, per instal·lar a la ciutat la Knowledge and Innovation Community (KIC) on Urban Mobility, la seu de la comunitat encarregada de desenvolupar les innovacions en mobilitat urbana de la Unió Europea almenys fins al 2026.

La KIC Urban Mobility té una vigència d’entre set i quinze anys i un volum financer previst que pot arribar als 400 milions d’euros aportats per la Unió Europea i fins als 1.200 milions aportats pels socis. La seu s’instal·la a Barcelona, i comptarà amb altres 4 subseus a Copenhague (Dinamarca), Praga (República Txeca), Munic (Alemanya) i Helmond (Països Baixos).

Durant el primer any de funcionament, Ca l’Alier, el centre d’innovació urbana de la ciutat, posa a disposició del nou centre de coneixement i innovació de l’EIT els seus espais durant aquests primers mesos de funcionament, temps que es preveu que es trigarà a definir i articular els recursos necessaris per la seva posada en marxa.

L’elecció de Barcelona representa un reconeixement a les polítiques de mobilitat de la ciutat, com les Superilles, la millora de la infraestructura ciclista o la regulació pionera de vehicles de mobilitat personal, entre d’altres. Alhora, reforça la capitalitat de Barcelona en innovació i recerca i consolida la ciutat com a referent en polítiques per posar la revolució tecnològica al servei de millores urbanes.

 

Document relacionatCompartiu aquest contingut