El Centre LGTBI digitalitzarà i conservarà els missatges solidaris de la ciutadania arran de l’atac feixista i LGTBIfòbic : Servei de Premsa

El Centre LGTBI digitalitzarà i conservarà els missatges solidaris de la ciutadania arran de l’atac feixista i LGTBIfòbic

01/02/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els treballs seran realitzats pel Centre de Documentació Armand de Fluvià, que completarà al febrer el seu trasllat al Centre LGTBI de Barcelona

D’aquesta manera, el Centre vol agrair les mostres de suport i solidaritat que la ciutadania ha expressat espontàniament a les portes de l’equipament, i promoure l’aprofitament divulgatiu i artístic d’aquest material

“Respecte”, “STOP Homofòbia”, “Cadascú és com vol”, “Visca l’amor lliure”, “Gràcies per la lliçó de lluita”, “Aquest lloc és necessari”… Aquests són alguns dels 418 missatges que la ciutadania ha deixat en els darrers dies sobre els vidres del Centre LGTBI de Barcelona, com a mostra de suport després de l’atac feixista i LGTBIfòbic que va patir l’equipament la matinada de dissabte a diumenge.

Per posar en valor l’expressió solidària de les veïnes i veïns, la direcció del Centre LGTBI ha encarregat la catalogació i digitalització dels cartells, rètols i notes que van cobrir de color les pintades amenaçadores. El Centre de Documentació Armand de Fluvià, que en els propers dies emprèn la fase final de trasllat i instal·lació al Centre LGTBI provinent del Casal Lambda, serà l’encarregat de processar els missatges. L’objectiu és conservar-los i potenciar-ne l’ús a posteriors activitats i intervencions artístiques.

El Centre de Documentació Armand de Fluvià aplega una àmplia col·lecció documental relacionada amb la diversitat sexual, afectiva i de gènere. La seva integració al Centre LGTBI, mitjançant un Conveni de Cessió en Comodat,  permetrà incrementar el seu coneixement per part de la societat i consolidar-lo com l’espai de referència per a estudiants, professionals i persones dedicades a la investigació.

Prop d’una setmana després de l’atac, el Centre LGTBI vol agrair les mostres de suport que ha rebut per part de la ciutadania de Barcelona i diverses entitats i administracions locals, nacionals i internacionals. A la vegada, referma el seu compromís per esdevenir un instrument més per a l’avenç dels drets del col·lectiu LGTBI i un espai inclusiu i obert a tota la ciutadania.


Nou punt de trobada, reflexió i visibilitat sobre diversitat sexual i de gènere

El Centre LGTBI de Barcelona és l’equipament de referència en temàtica LGTBI (Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals) de la ciutat. Amb l’obertura del Centre, la comunitat LGTBI i la resta de la ciutadania disposen d’un equipament públic que ofereix un ampli catàleg de serveis d’informació, orientació i atenció directa, en coordinació amb les entitats i les diverses administracions. A més, el Centre desenvoluparà un programa cultural, d’acció comunitària i sensibilització obert a tota la societat, i que complementarà les activitats que promouen les diverses entitats que faran ús d’aquest equipament de manera permanent o puntual.

El Centre LGTBI de Barcelona és un servei municipal de l’Ajuntament de Barcelona gestionat per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya. Aquesta federació agrupa onze organitzacions referents en la lluita pels drets LGTBI, incloent-hi les entitats deganes del moviment, amb més de 40 anys de trajectòria en l’àmbit català.

 





Paraules clau

lgtbi/