Barcelona presenta el primer Pla del Joc a l’espai públic : Servei de Premsa

Barcelona presenta el primer Pla del Joc a l’espai públic

06/02/2019Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament presenta el Pla del joc a l’espai públic amb l’horitzó 2030 per passar d’una ciutat amb àrees de joc a una ciutat jugable

És el resultat d’un procés transversal i participat de més de 400 professionals, entitats i ciutadania, tant infants com adults

Barcelona compta per primera vegada amb un Pla del joc a l’espai públic, un pla pioner i ambiciós que situa el joc i l’activitat física a l’aire lliure entre les polítiques claus per fer una ciutat més habitable i millorar la vida dels veïns i veïnes, començant pels infants i adolescents.

 

El Pla pretén millorar i diversificar les oportunitats de joc i activitat física a l’espai públic pels seus amplis beneficis tant pel desenvolupament i benestar de la infància i l’adolescència com per la salut i la vida comunitària i la convivència de tota la ciutadania.

És el resultat d’un procés transversal i participat, de més de 400 persones involucrades, per construir horitzó, criteris i accions entre l’Ajuntament i entitats i experts. Recull demandes ciutadanes i socials, s’inspira en plans de joc pioners d’altres ciutats com Dublín o Londres i respon a les recomanacions de Nacions Unides per fer avançar el dret al joc, dret humà específic d’infants i adolescents.

Suposa un canvi de paradigma en la visió del joc. Barcelona amb aquest Pla aspira a passar de ser una ciutat amb àrees de jocs infantils a una ciutat pel joc a l’espai públic, “una ciutat jugable”. Una ciutat amb zones específiques de joc més diverses, creatives, accessibles i inclusives que les actuals. Algunes d’elles inclouen jocs singulars per la seva vida i multiplicitat d’usos. Es tracta sobretot, de trencar barreres i que el joc desbordi els entorns de les àrees, i vagi molt més enllà, posant l’urbanisme de tota la ciutat a disposició del joc.

Amb aquesta visió, el Pla del joc concreta 63 actuacions que responen a una òptica integrada i transversal que combina accions d’urbanisme (des de microintervencions i urbanisme tàctic a grans transformacions urbanes) i accions socials (des de dinamitzacions itinerants a nous conceptes en serveis públics).

[…]

 

Descarregar dossier en format PDFCompartiu aquest contingut

Paraules clau
ciutat/ ciutat del joc/ joves/ oci/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina