Barcelona aplicarà criteris de gènere a tots els projectes urbanístics de la ciutat : Servei de Premsa

Barcelona aplicarà criteris de gènere a tots els projectes urbanístics de la ciutat

14/02/2019Temps estimat de lectura: 1 minut

El nou Manual d’urbanisme de la vida quotidiana recull metodologies i eines dirigides als equips tècnics municipals perquè els apliquin en la planificació, redacció i execució dels plans i projectes de transformació física de la ciutat

És fruit de les actuacions fetes pel Govern municipal per incorporar la perspectiva de gènere en l’urbanisme i fer que l’espai públic sigui més segur i atengui les necessitats dels homes i les dones de forma equitativa

En dos anys, s’han fet 11 marxes exploratòries a diversos punts de la ciutat amb 173 dones participants per analitzar a peu de carrer les problemàtiques i necessitats de cara a fer-hi millores i augmentar la percepció de seguretat

Una d’elles ha estat a la Colònia Santiveri, al barri de la Marina, on ja s’ha reurbanitzat els carrers Gabriel Miró, Torres de Marina i Encuny a partir dels criteris recollits en la marxa exploratòria

El procés participatiu de la gran transformació de la Meridiana ha incorporat sessions de treball amb grups de dones i altres col·lectius de gènere, i a Gràcia s’ha dissenyat un mapa d’espais i equipaments públics amb rutes accessibles i segures

La nota en format PDF es pot descarregar aquí.

 Compartiu aquest contingut

Paraules clau
dona/ gènere/ urbanisme/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina