Dispositiu de prevenció estable de Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, TMB i Renfe per evitar la venda ambulant als entorns de Plaça Catalunya : Servei de Premsa

Dispositiu de prevenció estable de Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, TMB i Renfe per evitar la venda ambulant als entorns de Plaça Catalunya

18/02/2019

Efectius de la Guàrdia Urbana, de Mossos d’Esquadra, amb el suport dels vigilants dels operadors de transport públic de TMB i Renfe han desplegat, des d’aquest migdia, un dispositiu de prevenció estable per evitar la instal•lació de venedors ambulants irregulars als intercanviadors soterranis de transports públics a ambdós costats de la plaça Catalunya, així com a la superfície de l’espai.

L’operatiu té com a objectiu evitar la presència i permanència de venedors ambulants dins de les instal•lacions de Renfe i TMB i a l’espai públic de la plaça. El dispositiu està coordinat per la Guàrdia Urbana i comptarà amb agents de la policia municipal i de Mossos d’Esquadra. En tot aquest operatiu, en virtut del que preveu la Llei de Seguretat Privada, els vigilants de seguretat privada actuaran sota la direcció dels cossos de seguretat i, per tant, tindran la consideració d’agents de la autoritat.

 

 

L’actuació s’ha dut a terme davant de la situació d’afectació a la seguretat i la mobilitat dels usuaris del suburbà, de la presència de venedors ambulants a l’espai de l’intercanviador i busca que aquestes persones no arribin a col•locar-s’hi, ja que poden obstaculitzar el servei públic i afectar la seguretat dels seus usuaris.

La presència constant de policia en aquest àmbit busca, bàsicament, realitzar un servei preventiu de saturació de l’espai. Aquests dispositius seran variables i periòdicament se n’analitzarà la seva efectivitat. Les actuacions mantindran com fins ara els criteris de oportunitat i proporcionalitat definits per la Junta Local de Seguretat a l’any 2016, és a dir, garantir la seguretat de totes les persones i no generar actuacions que puguin representar un dany major del que pretenen evitar.

 Compartiu aquest contingut