Josep Maria Montaner i Laura Pérez presenten la publicació “Qüestions d’habitatge. Flexibilitat i igualtat de gènere en l’habitatge” : Servei de Premsa

Josep Maria Montaner i Laura Pérez presenten la publicació “Qüestions d’habitatge. Flexibilitat i igualtat de gènere en l’habitatge”

01/03/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dilluns, 4 de març a les 18.00 hores (espai Francesca Bonnemaison, carrer Sant Pere més baix, 7) el regidor d’Habitatge i Rehabilitació, Josep Maria Montaner, i la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, presenten la publicació “Qüestions d’habitatge. Flexibilitat i igualtat de gènere en l’habitatge”.

“Qüestions d’Habitatge” és una publicació periòdica editada per l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona, i que gira al voltant de matèries relacionades amb l’habitatge.

La presentació del nou Qüestions d’Habitatge, el número 22, serà un col·loqui en el qual també hi participaran Blanca Valdivia, sociòloga urbana i membre del Col·lectiu Punt 6; Ethel Baraona, arquitecta i editora, co-fundadora de dpr-barcelona; i Cierto Estudio, arquitectes i autores d’un article al llibre. Moderarà el debat Anna Ramos, directora de la Fundació Mies van der Rohe. També comptarà amb la presència dels autors de la publicació.

La publicació comença amb un article de presentació del regidor d’Habitatge i Rehabilitació, Josep Maria Montaner, en el qual fa una introducció al concepte de flexibilitat arquitectònica i la seva relació amb la lluita per la igualtat de gènere.

A continuació, hi ha un article de la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, sobre justícia de gènere i dret a l’habitatge.

Tot seguit es poden llegir quatre articles que desenvolupen en profunditat diferents aspectes relacionats amb el tema central d’aquest número.

Els autors dels dos primers articles, la investigadora Ana Paricio i el doctor en arquitectura David H. Falagán, aprofundeixen en els seus textos en les implicacions conceptuals, funcionals, formals i mètriques que comporten aquest dos conceptes. En concret, Paricio reflexiona sobre el terme hàbitat inclusiu, mentre que l’article de Falagán gira al voltant del concepte de flexibilitat i igualtat de gènere en l’habitatge.

A més, l’expert en polítiques habitatge Max Gigling, doctor en Psicologia Social, escriu en el seu article sobre la perspectiva de gènere en relació a l’accés a l’habitatge a Espanya.

El nou Qüestions d’Habitatge es tanca amb la presentació del projecte “La Comunitat Habitacional”, desdibuixant els límits entre l’espai públic, el lloc col·lectiu i l’activitat domèstica”. Aquest projecte de l’equip d’arquitectes Cierto Estudio va resultar guanyador del primer premi del concurs de projectes Illa Glòries.

Aquesta nova publicació es podrà consultar des del mateix web d’habitatge a partir de dilluns vinent, un cop s’hagi presentat oficialment en l’acte que tindrà lloc a l’Espai Francesca Bonnemaison.





Paraules clau

habitatge/