Finalitza la reurbanització dels Jardins de les Voltes d’en Cirés, al Raval Sud : Servei de Premsa

Finalitza la reurbanització dels Jardins de les Voltes d’en Cirés, al Raval Sud

04/03/2019

Aquesta actuació es complementarà amb la millora de la façana del casal infantil del Centre Cívic Drassanes, obra prevista pel mes de juliol

Aquestes intervencions emmarcades dins del Pla de Barris del Raval Sud i Gòtic Sud en la seva línia de “veïnificació” de l’espai públic compten amb un pressupost total d’1,1 milió d’euros

Les obres, que abarquen una superfície total de 2.250 m2, tenen com a principal objectiu dotar de vida aquest entorn, millorar la qualitat de vida del veïnat i fer que l’espai aculli més usos veïnals

Les actuacions s’han definit conjuntament amb la ciutadania gràcies a tota una sèrie de sessions participatives amb la gent gran, infants, joves i veïnat en general de l’entorn

L’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat les actuacions de reurbanització dels Jardins de les Voltes d’en Cirés. Aquestes intervencions tenen com a principal objectiu la millora de la qualitat de vida del veïnat, dotar de vida aquest entorn i potenciar un espai públic nou que aculli més usos veïnals i han suposat una inversió municipal de 950.000 euros.

En concret, aquesta intervenció ha suposat refer la plaça segons el projecte elaborat per l’estudi ComasPont Arquitectes que ha recollit les consideracions del procés de participació per aconseguir “veïnificar” l’espai públic, és a dir, crear uns nous jardins que siguin inclusius potenciant sobretot els usos veïnals i de vida quotidiana, fent una especial atenció a una correcta il·luminació i visibilitat de tota la plaça.

 

 

Les actuacions desenvolupades han estat la pavimentació de tot l’àmbit amb un paviment continu d’aglomerat asfàltic amb àrids vistos. A les zones de jocs infantils de 0-5 anys es compta amb un paviment de sauló que inclou una sorrera i en la zona de jocs per a infants de 6 a 12 anys amb un paviment de cautxú tou per evitar els cops. Finalment, a l’àmbit d’activitats per a la gent gran s’han emprat paviments de sauló, ubicat una pista de petanca i cadires per seure a l’ombra.

A més, la zona de jocs d’entre 0 i 5 anys compta amb una barana de tubs d’acer galvanitzat amb un sòcol per tal de protegir els infants, jocs que potencien l’estimulació sensorial dels infants i una paret sencera de pissarra per a poder pintar amb guixos. L’espai destinat al joc dels més grans s’ha deixat sense tanca en trobar-se a més de 15 metres de vials rodats i compta amb estructures que potencien l’activitat física i una taula de pimpom.

 

 

Pel que fa al mobiliari urbà, s’han instal·lat cadires individuals en diferents grups i repartides al voltant de les zones d’activitats i una font a prop de la zona de jocs infantils. També s’han col·locat papereres repartides pròximes a les zones d’estada i activitat.

Els nous fanals permeten una il·luminació més homogènia de tots els espais, són de leds i no tenen una alçada superior a 5 metres per evitar que les copes de l’arbrat existent facin ombra. Finalment, s’ha instal·lat un sistema de reg per aspersió a les zones vegetals més extenses i gota a gota a les plantacions més aïllades.

D’altra banda, s’està executant l’actuació a la façana posterior del Centre Cívic Drassanes que passarà a ser, segons projecte del Col·lectiu Brusi arquitectes, més transparent i amable i a potenciar al seu exterior l’ús d’espera familiar i de joc lliure mitjançant una nova porta per a que el Casal Infantil pugui entrar i sortir des de la plaça. El pressupost d’aquesta actuació és de 150.000 euros i la previsió és que s’executi a partir del juliol.

 



Compartiu aquest contingut