Sant Andreu destina 3,7M€ al Pla de Desenvolupament Econòmic al 2018 : Servei de Premsa

Sant Andreu destina 3,7M€ al Pla de Desenvolupament Econòmic al 2018

04/03/2019

La inversió més forta es destina a la dinamització del polígon industrial de Bon Pastor, amb 700.000 euros

S’ha creat una cartera de serveis adaptables a les empreses, línies de cooperació entre les empreses i introducció d’activitat a les naus buides

Sant Andreu ha destinat 3,7M€ al Pla de Desenvolupament Econòmic (PDE) del districte durant l’any 2018, un 98% més del que es va invertir en polítiques de desenvolupament l’any 2015. La inversió més forta, amb 700.000 euros, s’ha destinat a la dinamització del polígon de Bon Pastor, que ocupa la meitat (49%) de l’espai productiu del districte i és un pol d’activitat econòmica dins de la ciutat amb 558 empreses que ocupen en total 770 establiments actius.

El PDE és el full de ruta per al període 2017-2021 que preveu 42 mesures per a l’activació econòmica del districte. Les mesures se centren, principalment, en la lluita contra l’atur i la precarietat laboral; les desigualtats socials i econòmiques entre els set barris del districte; la pèrdua del comerç de proximitat, l’estancament del polígon industrial i l’impuls de l’economia social i solidaria.

Així, un total de 541 empreses han rebut assessorament l’any passat, i 105 veïns i veïnes han impulsat el seu projecte empresarial amb el suport de Barcelona Activa. A banda, 2.067 veïns i veïnes han estat atesos en relació amb la cerca de feina, el que significa que s’ha facilitat formació i orientació al 20,3% de les persones en situació d’atur del districte, un 3,7% que l’any anterior.

Pel que fa l’ocupació de naus buides també han crescut respecte el 2015. Els casos més destacats, impulsats des de l’Ajuntament, són la Nau Vila Besòs (magatzem on les entitats del districte de Sant Andreu poden emmagatzemar, intercanviar i reparar els seus materials), la cooperativa Alencoop (servei de recollida d’electrodomèstics i ferralla a domicili) i Femarec (centre especial de treball, que com activitat principal tenen el tractament de residus) i Barcelona Activa, entre altres tipus de suport, ha acompanyat amb recerca de l’espai dins el polígon.

Pel que fa a les accions de promoció de l’activitat industrial al territori, s’ha incorporat un suport tècnic per a la dinamització industrial així com programes de Màrqueting digital i consultoria en Eficiència energètica amb actuacions adaptades a cada cas per a millorar la competitivitat de les empreses participants.

El Pla de Desenvolupament Econòmic de la mà de Barcelona Activa, Districte de Sant Andreu i Pla de Barris també ha dut a terme diversos projectes per combatre l’atur i fomentar l’ocupació dels col•lectius més vulnerables.

En són alguns exemples:

– Recondueix: programa gratuït per ajudar a treure el carnet de conduir professional a dones del barri amb dificultats econòmiques. Onze dones hi han participat.
– Tastet d’oficis: formació gratuïta en electromecànica i ´carrosseria de vehicles on hi ha assistit 21 participants, 8 de les quals continuen per obtenir el certificat de professionalitat
– Barris d’oficis: pretén millorar l’ocupabilitat de les persones dels barris de Pla de barris. Set persones de Bon Pastor i Baró de Viver hi estan participant fins al gener de 2020, treballant a jornada completa i amb el salari de ciutat, combinant formació professionalitzadora i treballCompartiu aquest contingut