La V Convenció “Les veus de les persones grans” debat com fer de Barcelona una ciutat per a tot el cicle de vida : Servei de Premsa

La V Convenció “Les veus de les persones grans” debat com fer de Barcelona una ciutat per a tot el cicle de vida

05/03/2019

Colau reivindica “una comunitat forta i cohesionada per afrontar les amenaces als drets socials que s’estan produint”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha inaugurat aquest matí la V Convenció “Les veus de les persones grans” que en aquesta ocasió es celebren sota el lema “Barcelona, una ciutat per a tota la vida”. La trobada, organitzada pel Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona, ha comptat amb la participació de més de 700 persones, que al llarg dels darrers mesos han participat en diferents grups de treball per confeccionar les conclusions que es tractaran durant la Convenció.

 

 

Durant la inauguració, Colau ha remarcat que “la ciutat està formada per gent  molt diversa i hem de repensar-la per a tots. Estem en un moment en què s’amenacen els drets socials, en què es qüestiona el sistema de pensions, i en què, a la vegada, apareixen grans reptes. És molt important que hi hagi òrgans com el Consell Assessor de la Gent Gran que repensa la ciutat per posar les persones al centre i és molt important fer una estratègia de lluita compartida contra les amenaces als nostres drets. Només si tenim una ciutat cohesionada, amable, humana, si construïm una comunitat forta, si ens preocupem els uns pels altres, podrem afrontar les amenaces als drets socials que s’estan produint i els reptes que venen. I convertir aquests reptes en oportunitats per fer una ciutat millor.”

En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat que més enllà dels programes concrets adreçats a les persones grans, el consistori ha posat en marxa l’Estratègia sobre Canvi Demogràfic i Envelliment 2018-2030, pensada des del conjunt d’àrees del consistori, amb 77 accions a desenvolupar en aquests anys.

Al llarg del darrer anys i mig, desenes de persones grans de la ciutat, representants d’entitats i persones a títol individual, han participat en els tres grups de treballs creats durant el procés participatiu per reflexionar sobre “l’envelliment amb drets”, “l’envelliment amb dignitat” i “l’envelliment participant”. Els documents de treball assolits es debatran durant dos dies per tal d’obtenir un document de propostes a desenvolupar en els propers anys a la ciutat.Compartiu aquest contingut