Afectacions de mobilitat per la Zurich Marató de Barcelona 2019 : Servei de Premsa

Afectacions de mobilitat per la Zurich Marató de Barcelona 2019

08/03/2019

El proper diumenge, 10 de març, tindrà lloc una nova edició de la Zurich Marató de Barcelona, la prova atlètica de més de 42 km que aquest any arriba a la seva 41 ena edició.

La celebració de la cursa atlètica ocasionarà importants afectacions de trànsit en superfície als diferents trams per on passarà la prova i als carrers de l’entorn. La cursa també comportarà restriccions en l’estacionament de les vies del recorregut i també a causa de les tasques de muntatge i desmuntatge de la mateixa prova.

La cursa s’iniciarà a les 08:30 hores i està previst que l’hora màxima d’acabament siguin les 15:00 hores.

El punt de sortida serà l’Avinguda Reina Maria Cristina seguint el següent recorregut: Plaça Espanya (costat Llobregat, en sentit contrari) – Creu Coberta (ambdues calçades) – Sants (ambdues calçades; d’Arizala a Riera Blanca en sentit contrari) – Riera Blanca (costat Besós) – Trav. de les Corts (entre Riera Blanca i Numància costat muntanya, en sentit contrari; entre Numància i av. Sarrià tota la calçada, en sentit contrari) – av. Sarrià (en sentit contrari) – París (en sentit contrari) – Berlin (en sentit contrari) – Numància – Tarragona (costat Besòs) – Diputació (en sentit contrari) – Vilamarí – Gran Via CC (calçada central) – pg. de Gràcia (calçada central) – Aragó – Aribau – Mallorca (en sentit contrari) – av. Meridiana, des de Mallorca a Rio de Janeiro (calçada muntanya, en sentit contrari), gir de 180º a l’alçada de Rio de Janeiro – av. Meridiana, des de Rio de Janeiro a València (en sentit contrari) – València – Huelva – Bac de Roda (en sentit contrari) – Gran Via CC (calçada mar) – rbla. de Prim (calçada Llobregat) – pl. Llevant (costat muntanya / Llobregat) – av. Diagonal (calçada muntanya) – Ciutat de Granada (gir de 180º) – av. Diagonal (calçada mar) – pl. Llevant (costat mar / Llobregat) – pg. del Taulat (costat muntanya) – Josep Pla (en sentit contrari) – pg. García Fària – Jonquera – av. Litoral (en sentit contrari) – Arquitecte Sert – Salvador Espriu – pl. Voluntaris (costat muntanya / Besòs) – Marina (costat Besòs) – Pujades (en sentit contrari) – pg. Pujades (calçada mar en sentit contrari) – pg. Lluís Companys (passeig central) – ronda Sant Pere – pl. Urquinaona (calçada central) – rda. Sant Pere – pl. Catalunya (pel costat Besòs, calçada Besòs, en sentit contrari) – Fontanella – Via Laietana (calçada Llobregat) – pg. Colom (calçada muntanya) – pl. Portal de la Pau (costat muntanya) – pg. Josep Carner (costat muntanya) – pl. Drassanes (costat muntanya / Besòs) – av. Paral·lel (calçada Besòs) – rda. Sant Pau – Comte d’Urgell – Sepúlveda – av. Paral·lel (calçada Llobregat en sentit contrari) – pl. Espanya (costat mar) – av. Reina Maria Cristina (ambdues calçades).

A partir de les 15:00 hores d’avui divendres i fins a les 17:00 hores del diumenge 10 de març, aproximadament, s’aïllarà el trànsit de l’av. Reina Maria Cristina. També es restringirà l’aparcament en més d’una cinquantena de trams de vies de la ciutat. L’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat senyalitzaran les zones on està prohibit estacionar i s’advertirà als conductors a través dels panells informatius de la celebració de la cursa.

Un cop s’iniciï la Marató i a mesura que avanci la prova, s’aniran succeint els diferents talls de trànsit al llarg del recorregut. Allà on la cursa ocupi tota la calçada no podran circular els vehicles. En la resta de casos hi haurà convivència entre vehicles i corredors, sempre adaptada a la necessitats d’aquests últims. Mentre estigui en marxa la prova, la Guàrdia Urbana efectuarà les corresponents desviacions de trànsit per tal de minimitzar l’impacte en la mobilitat de la ciutat. El trànsit s’anirà reobrint progressivament una vegada els participants vagin completant l’itinerari. No s’obrirà la circulació longitudinal de cap via fins el pas del vehicle que tanca la cursa

 

Afectacions al transport públic

BUS

A més, afectarà dues terceres parts de les línies d’autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) que transcorren pel sector central de la ciutat, les quals veuran alterat o limitat el seu recorregut, entre les 8.30 i les 15.00 hores.

Per aquest motiu es recomana l’ús del metro en aquesta franja horària i per als desplaçaments dins l’entorn on transcorrerà la competició.

De les 91 línies de bus de TMB que circulen per la ciutat en dia festiu, gairebé una seixantena es veuran afectades: D20, D40, H6, H8, H10, H12, H14, H16, V3, V5, V7, V11, V13, V15, V17, V21, V27, V29, V31, 6, 7, 11, 13, 19, 21, 22, 24, 27, 33, 34, 39, 41, 45, 46, 47, 50, 51, 54, 55, 59, 62, 63, 65, 66, 67, 78, 79, 92, 96, 104, 109, 113, 115, 120, 121, 122, 136, 150 i 192. També la ruta vermella i la ruta blava del Barcelona Bus Turístic.

Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB i el web de la Marató de Barcelona.

 

TRAM

Per garantir la seguretat dels participants a la marató, les línies del tramvia es veuran afectades puntualment en alguns trams.

Trambaix, línies T1, T2 i T3: Entre les 8.30 i les 9.30 hores aproximadament, el servei queda interromput pel pas de la cursa per l’avinguda Diagonal. Durant aquest període el tramvia funciona només fins a la parada de Palau Reial.

Trambesòs, línia T4: Entre les 8.30 i les 13.00 hores aproximadament, el servei queda interromput pel pas de la cursa per l’avinguda Diagonal. Durant aquest període el tramvia funciona en dos trams: entre les parades de Ciutadella / Vila Olímpica i Glòries, i entre les parades d’Estació Sant Adrià i El Maresme.Compartiu aquest contingut