Janet Sanz participa en un congrés sobre el poder de les ciutats davant els estats : Servei de Premsa

Janet Sanz participa en un congrés sobre el poder de les ciutats davant els estats

08/03/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dilluns 11 de març, a les 10.00 hores (CIDOB – Carrer d’Elisabets, 12), la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, participarà en la inauguració del congrés ‘Ciutat, estat i globalització’, coorganitzat per l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya en què experts internacionals debatran sobre el poder de les ciutats davant els estats.

Al llarg de dues jornades –dilluns i dimarts–, es reflexionarà al voltant de la relació complementària i contradictòria entre ciutats i estat, dues realitats de naturalesa diferent que conviuen i lluiten per espais de poder i influència. Sanz també participarà en la conferència de clausura del congrés, dimarts a la tarda, que comptarà amb Pastora Martínez, vicerectora Globalització i cooperació de la UOC.

Durant el primer dia de congrés es debatrà sobre el poder de les ciutats a causa precisament al pes de la urbanització i de la concentració de població, de l’activitat econòmica, social, cultural i política d’aquestes àrees urbanes. Experts internacionals com Michael Cohen, professor d’Afers Internacionals de la New School University de Nova York, Ana Sugranyes investigadora d’habitatge i dret del sòl, i Marcelo Corti, arquitecte i urbanista de la Universitat de Còrdova, Argentina, debatran el paper de les ciutats i de si han de rebre més rellevància en les decisions polítiques i influència en les agendes globals.

Durant el segon dia, es debatrà sobre el dret a la ciutat dels ciutadans. Les demandes i reivindicacions de les poblacions urbanes, des de l’habitatge fins a la seguretat, des del transport a la gestió del medi ambient, des de l’accés a tots dels serveis bàsics (sanitat, educació, protecció social …) requereix polítiques públiques, dinàmiques ciutadanes i instruments tècnics, urbanístics, jurídics, entre d’altres. La viabilitat de reduir les competències, el personal i els recursos dels estats centrals i substituir gradualment les relacions jeràrquiques per les contractuals entre Ciutats-Estats centraran el debat dels experts internacionals.

El catedràtic de Sociologia, Boaventura de Sousa Santos, intel·lectual expert en globalització, democràcia i drets humans clausurarà el Congrés amb una ponència sobre les ciutats en el marc de la globalització.

El programa del congrés es pot consultar aquí:

http://ciudad.blogs.uoc.edu/programas-ciudades-estado-y-globalizacion/

 





Paraules clau

ciutat/ globalització/