Lola López i Joan Subirats participen a l’acte de cloenda del projecte ‘Bcn i jo’ : Servei de Premsa

Lola López i Joan Subirats participen a l’acte de cloenda del projecte ‘Bcn i jo’

14/03/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Divendres 15 de març, a les 18 hores, a l’Auditori del carrer Calàbria 66, la comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat, Lola López, i el comissionat de Cultura, Joan Subirats, participen a l’acte de cloenda del projecte ‘Bcn i jo’, que recull els relats i les mirades sobre Barcelona dels participants en el projecte. L’acte també comptarà amb la presència, entre d’altres, d’Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, i Assumpta Escolà, directora del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona.

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona ha creat el projecte ‘Bcn i jo’ durant el curs 2018-2019. L’alumnat del CNL, veïns i veïnes de la ciutat, té una relació molt estreta amb Barcelona. Entre ells hi ha persones acabades d’arribar, moltes que fa anys que hi viuen i d’altres que hi han nascut. L’aprenentatge de la llengua catalana va acompanyat d’un procés d’arrelament que comença amb el coneixement del barri i dels veïns, que es complementa amb les relacions que estableixen amb els serveis i amb els espais compartits, és a dir, amb el vincle que estableixen amb la ciutat, els elements que la defineixen i els seus habitants. La interacció entre les persones, els àmbits d’ús de la llengua i també les emocions són indissociables de l’aprenentatge del català. Amb el projecte ‘BCN i jo’ s’ha volgut explorar aquesta relació  entre la ciutat i els seus habitants des d’aquest eix central: l’aprenentatge i l’ús de la llengua.

Amb el projecte ‘BCN i jo’ es proposa mostrar una imatge actual de Barcelona a partir de les  reflexions dels aprenents sobre la relació amb la ciutat i les representacions que tenen del lloc on viuen. La imatge resultant reflecteix la diversitat dels seus habitants i de les visions particulars de la ciutat. El conjunt de mirades ajuda a configurar la identitat cultural i la visió de la ciutat que els usuaris del CNL, com a representació dels veïns i veïnes, amb una xarxa de relacions dinàmica, projecten internacionalment.

Així mateix, amb aquest projecte es busca enfortir l’arrelament a la ciutat i el sentit de pertinença.  A més, ‘BCN i jo’ també pretén afavorir la reflexió sobre el procés d’aprenentatge i l’ús de la llengua en un context multilingüe i vinculat amb el procés d’integració, amb el CNL com a referent per a l’aprenentatge de la llengua catalana.





Paraules clau

Bcn i jo/