Ada Colau presenta a Brussel·les l’agenda de les ciutats sobre el futur d’Europa : Servei de Premsa

Ada Colau presenta a Brussel·les l’agenda de les ciutats sobre el futur d’Europa

19/03/2019



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Eurocities, la xarxa líder de les principals ciutats europees, celebra els dies 20 i 21 una cimera a Brussel·les, coincidint amb ela reunió del Consell Europeu amb els caps d’Estat i de Govern, amb l’objectiu de marcar l’agenda de les institucions i els partits polítics pels propers anys en matèria de reducció de la contaminació i el reforç de les polítiques d’habitatge, l’educació i l’ocupació, entre altres

L’alcaldessa donarà continuïtat a la Declaració “Cities for housing”, que ja va rebre l’impuls de les principals ciutats europees com Londres, Berlín, París i Amsterdam a la cimera que es va celebrar l’any passat a les Nacions Unides, i reclamarà a les institucions europees mesures concretes contra la gentrificació i l’especulació a les àrees urbanes

Barcelona lidera el moviment de ciutats que reclamen als Estats impulsar mesures concretes, urgents i immediates per aturar el fenomen de la gentrificació i l’especulació

Les principals ciutats europees es reuneixen dimecres i dijous a Brussel·les, coincidint amb el Consell Europeu de caps d’Estat i de Govern, amb l’objectiu de fixar l’agenda urbana pels propers anys i reivindicar el lideratge de les ciutats en qüestions clau com la lluita contra la contaminació, l’impuls dels transport públic i el necessari reforç de les polítiques d’habitatge, educació i ocupació.

La presidenta d’Eurocities, la principal xarxa de ciutats europees i alcaldessa d’Estocolm, Anna König Jerlmyr, i l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau, presentaran demà dimecres a les 15:00 hores els continguts de la cimera de Brusel·les, que ha de validar el manifest “The city leaders. Agenda for the EU”. Les ciutats europees volen marcar l’agenda pels propers anys i reivindicar el seu paper davant les institucions europees i els partits polítics. De fet, durant la cimera, les ciutats presentaran el seu posicionament davant dels representants dels partits polítics amb representació a les institucions europees.

Eurocities reuneix més de 140 grans ciutats que representen un total de 130 milions de ciutadans de 39 països diferents. L’objectiu d’aquesta xarxa és incidir de manera clara en les institucions europees i fer valer el rol de les ciutats.

En aquesta cimera, l’alcaldessa, Ada Colau, també donarà continuïtat a la Declaració “Cities for housing” a nivell europeu. Aquesta declaració va ser liderada per la ciutat de Barcelona el passat mes de juliol en una cimera mundial de ciutats que va tenir lloc a les Nacions Unides, i ja ha rebut el suport de les principals ciutats europees com ara Londres, Berlín, París i Amsterdam. La Declaració és un clam de les ciutats per demanar més recursos i competències als Estats per lluitar contra la gentrificació i l’especulació, un dels problemes globals més importants que impacta directament a les àrees urbanes. La trobada d’Eurocities a Brusel·les servirà per defensar la Declaració “Cities for Housing” a nivell europeu i reclamar la implicació activa de les seves institucions.

 

AGENDA PER ALS MITJANS

 

DIMECRES 20 DE MARÇ

RODA DE PREMSA PRESENTACIÓ MANIFEST D’EUROCITIES
Hora: 15:00 hores
Lloc: Oficina de la Regió Toscana davant la UE (Rond Point Schuman, 14 (7a planta)
Intervenen: Anna König Jerlmyr, presidenta d’Eurocities i alcaldessa d’Estocolm; i Ada Colau, alcaldessa de Barcelona. També hi participaran els alcaldes de Florència, Varsòvia i Nantes, i l’alcaldessa de Glasgow.
Posteriorment, l’alcaldessa participarà en el Comitè Executiu d’Eurocities.

ACTE “THE CITY – A WOMAN’S PLACE
HORA: 18:30 hores
Lloc: Téatre de Vaudeville (Galerie de la Reine 13)
A més de l’alcaldessa, el debat comptarà amb la participació d’Emily O’Reilly, defensora del Poble de la Unió Europea. Serà moderat per Joanna Maycock, presidenta de l’European Women’s Lobby.

 

DIJOUS 21 DE MARÇ

SUMMIT OF MAYORS D’EUROCITIES
Lloc: Comitè de les Regions. Sala JDE52 (Rue Belliard, 99 – 101)
Hores:
10:45 hores – Foto de família
11:30 hores – Intervenció de l’alcaldessa a la sessió “A New Democracy in Europe – Now what?





Paraules clau

Eurocities/ europa/