Aprovat el projecte executiu de les instal·lacions i acabats dels túnels de les Glòries : Servei de Premsa

Aprovat el projecte executiu de les instal·lacions i acabats dels túnels de les Glòries

20/03/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha aprovat el projecte que defineix les instal·lacions i els acabats dels túnels de les Glòries.

Es tracta de l’aprovació de l’últim projecte necessari per posar en funcionament els túnels el primer trimestre de 2021

La Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha aprovat el projecte executiu de les instal·lacions i els acabats dels túnels de les Glòries. Aquestes obres d’instal·lacions i acabats està previst que comencin a finals d’octubre d’aquest any i conviuran  amb l’obra  civil dels túnels que estan en execució. Aquest és l’últim projecte necessari per executar i finalitzar els túnels.

Els túnels de les Glòries estan formats per dos tubs independents, amb tres carrils de circulació cadascun. Tenen una longitud de 958 metres i les boques d’accés estaran situades al carrer Castillejos, a la banda Llobregat i a la Rambla del Poblenou, a la banda Besòs. Tindrà 8 sortides d’emergència, 4 en cada sentit i dues sales tècniques.

El pressupost per a l’execució del projecte és de 28,97 milions d’euros i inclou:

En aquest projecte també s’inclouen les obres de reurbanització dels vials laterals de la Gran Via i la reposició dels serveis afectats entre els carrers de Castillejos i de Padilla, a la boca Llobregat, i el vial lateral muntanya entre el carrer de Monturiol i la Rambla del Poblenou a la boca Besòs.

El  projecte de construcció dels túnels viaris, l’obra civil, avança al ritme previst per poder posar els túnels  en funcionament el primer trimestre de 2021. Els túnels aniran des del carrer de Castillejos fins a la Rambla del Poblenou. En el pas per sota de la plaça de les Glòries, el tram més profund, passa per sota el túnels ferroviaris existents. Des d’aquest punt i fins a la Rambla del Poblenou discorre a una profunditat mitjana d’uns 10 metres per sota de la rasant de Gran Via.

A la part superior de les Glòries, les obres de construcció de l’àmbit Clariana del Parc de Canòpia estan pràcticament enllestides i també ho estan el  tram de l’avinguda Meridiana comprès entre la plaça de les Glòries i el carrer de Mallorca.

 





Paraules clau

Glòries/ les glòries/ mobilitat/ túnels les glòries/ urbanisme/