Barcelona s’adhereix a la celebració de “L’Hora del Planeta” i apaga els llums en una acció contra el canvi climàtic : Servei de Premsa

Barcelona s’adhereix a la celebració de “L’Hora del Planeta” i apaga els llums en una acció contra el canvi climàtic

29/03/2019

El dissabte 30 de març, de les 20:30 hores a les 21:30 hores, s’apagaran les fonts ornamentals de la ciutat, la façana de l’Ajuntament, l’Arc de Triomf, el monument a Colom i d’altres edificis emblemàtics de la ciutat en una acció contra el canvi climàtic

Amb aquest esdeveniment es vol conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de prendre mesures contra l’escalfament global i la contaminació atmosfèrica, així com estalviar energia i disminuir la contaminació lumínica

L’Ajuntament de Barcelona s’adhereix el dissabte 30 de març a “L’Hora del Planeta” 2019 i apagarà l’enllumenat de les fonts ornamentals, la il·luminació de la façana de l’Ajuntament i d’altres edificis emblemàtics de la ciutat, entre les 20.30 hores i les 21.30 hores.

Barcelona se suma a aquesta iniciativa i convida a la ciutadania que també apagui els llums en una acció mundial per prendre consciencia que les accions quotidianes són part de la solució de les conseqüències del canvi climàtic.

A banda de la façana de l’Ajuntament, també s’apagaran els llums dels següents edificis:

– Façana de l’Ajuntament
– Basílica de Santa Maria del Mar
– Església de la Mercè
– Església del Pi
– Monument a Colom
– Muralla sotstinent Navarro
– Palau de la Virreina
– Plaça Berenguer el Gran
– Monument a Mossèn Cinto Verdaguer
– Sagrada Família
– Castell de Montjuic
– Aureola del Palau Nacional
– Pavellons Güell
– Campanar Sant Vicens
– Rellotge de la  Pl. Rius i Taulet.
– Monument Anselm Claver (Pg. Sant Joan)
– Escultura de David i Goliat
– Parc Güell (Turó de les Tres Creus)
– Torre de la Llum
– Can Fabra
– Les Tres Columnes del Litoral
– L’Església d’Abraham
– Centre Moral i Cultural (carrer Pujades)
– Formiga Martinenca (carrer Mallorca)
– Façana de totes les Seus del Districte
– Arc del Triomf
– Torre Baró
– Obelisc

Pel que fa a les fonts ornamentals que s’hi sumaran són les del centre de Barcelona que funcionen fins a les 21:00 hores i s’apagaran a partir de les 20:30 hores:

La Font Màgica es veu afectada perquè el darrer passi és de 20:30 hores a 21:00 hores i per tant, aquest dia l’únic passi serà de 20:00 hores a les 20:30 hores.

L’Hora del Planeta és un esdeveniment internacional organitzat per World Wide Fund for Nature (WWF) amb el lema: “Usa el teu poder per canviar el canvi climàtic” que se celebra l’últim dissabte del mes de març de cada any i que consisteix en una apagada elèctrica voluntària, en què es convida a ciutats, organitzacions i ciutadania a apagar els llums.

Amb aquest esdeveniment es vol conscienciar la societat sobre la necessitat de prendre mesures contra l’escalfament global i la contaminació atmosfèrica, així com estalviar energia i disminuir la contaminació lumínica.

Per a més informació: https://www.horadelplaneta.es/Compartiu aquest contingut