Barcelona acull el summit de turisme “Les grans ciutats del Mediterrani davant del fenomen turístic del segle XXI” : Servei de Premsa

Barcelona acull el summit de turisme “Les grans ciutats del Mediterrani davant del fenomen turístic del segle XXI”

08/04/2019



Temps estimat de lectura: 1 minut

El regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, ha participat avui en l’acte d’obertura del certamen de turisme “Les grans ciutats del Mediterrani davant del fenomen turístic del segle XXI”, juntament amb el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès; el Delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro; la directora territorial de CaixaBank a Barcelona, Maria Alsina, i el president del comitè organitzador del summit, Jordi Alberich.

En la seva intervenció, Colom ha destacat que “al 2018, el turisme estranger a Barcelona va gastar 13.400 milions d‘euros, dels quals el 40% en el desplaçament, 3.000 milions en allotjament, i 4.300 milions durant l’estada”. Per al regidor, “la política turística ha d’evolucionar i no enfocar-se tant en atraure com en generar més valor afegit, i que els recursos es redistribueixin millor”. Agustí Colom també ha assenyalat que “el turisme ha de ser un factor de desenvolupament, que connecti amb l’activitat econòmica, amb sectors estratègics de la ciutat” i ha reblat que “Barcelona ha de ser també un destí de qualitat per a la gent que la visita”, fent èmfasi en què el 40% dels turistes afirmen que està massa plena.

 

 

La trobada, que té lloc fins al 9 d’abril a la ciutat, compta amb un programa amb ponències sobre governança del turisme a Europa, infrastructures turístiques, sostenibilitat i impacte del turisme, entre altres.





Paraules clau

comerç/ mercats/ turisme/