Nou reconeixement internacional al Pla Clima: Barcelona entra al grup de grans ciutats que lideren la lluita contra el canvi climàtic : Servei de Premsa

Nou reconeixement internacional al Pla Clima: Barcelona entra al grup de grans ciutats que lideren la lluita contra el canvi climàtic

13/05/2019

Nou aval al Pla Clima de Barcelona. Barcelona ha entrat en el grup líder de les ciutats que lluiten de manera efectiva contra el canvi climàtic. Així consta en l’estudi del principal organisme internacional d’avaluació i mesura de l’acció contra el canvi climàtic,  el CDP.

El CDP (Carbon Disclosure Project) és una organització sense ànim de lucre que recull informació sobre els riscos i les oportunitats sobre al canvi climàtic, els plans de reducció d’emissions i la transparència en les accions per mitigar els efectes del canvi climàtic.

L’organisme internacional ha fet públic avui el primer rànquing global de ciutats amb la selecció de les 43 ciutats punteres en la lluita contra el canvi climàtic. Barcelona ha estat seleccionada per les polítiques que s’apliquen a través del Pla Clima, i entra en el grup líder de ciutats  conjuntament amb altres grans urbs com Londres, París, Ciutat del Cap o Hong Kong. Barcelona és l’única ciutat de tot l’Estat que entra en el primer grup de ciutats líders.

Es tracta per tant d’un nou reconeixement internacional per a Barcelona en relació a la lluita contra el canvi climàtic i les seves polítiques de sostenibilitat. La ciutat ha rebut altres reconeixements, com ara del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia Europeus, que va premiar el Pla Clima de la capital catalana com a millor iniciativa en la categoria de grans ciutats europees.

L’Ajuntament de Barcelona desenvolupa la seva acció contra el canvi climàtic mitjançant el Pla Clima de Barcelona. És el full de ruta de la ciutat per contribuir amb els objectius de París de no superar la temperatura de la terra 1,5ºC respecte el període preindustrial. Per fer-ho estableix les mesures necessàries per reduir les emissions per càpita de la ciutat un 45% per l’any 2030 i ser neutre en carboni l’any 2050, tal com es requereix segons el  darrer informe del Panell Intergovernamental del Canvi Climàtic (IPPC).

El Pla Clima s’ha coproduït amb la ciutadania i les entitats signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 (actualment són més d’un miler). Es tracta d’un document ambiciós, capdavanter i elaborat col·lectivament que agrupa 242 mesures en 4 eixos estratègics i impulsa una acció transversal d’aquí al 2030 que incorpora propostes sobre els principals àmbits de la ciutat com l’habitatge, la mobilitat, l’economia, l’aigua, el verd, l’energia, la salut, la gestió de residus i el consum.

Per a més informació sobre les ciutats escollides líders en el desenvolupament de polítiques de lluita contra el canvi climàtic, consulteu el següent enllaç: https://www.cdp.net/en/cities/cities-scoresCompartiu aquest contingut