Barcelona obre una campanya d’ajuts econòmics a persones autònomes i emprenedores : Servei de Premsa

Barcelona obre una campanya d’ajuts econòmics a persones autònomes i emprenedores

21/05/2019

És la tercera convocatòria del programa Llança’t per donar suport a persones que comencen una nova etapa després d’un període en situació d’atur

Els ajuts de Barcelona Activa es poden sol·licitar des d’ara i fins al dia 21 de juny

L’ajut es calcularà segons l’edat i les despeses justificades, i les persones que se’n beneficiïn s’estalviaran fins a 4.000 euros el primer any

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, torna a posar en marxa el programa Llança’t, edició 2019, que oferirà ajuts perquè les persones emprenedores i autònomes puguin comptar amb un suport econòmic el primer any de la seva activitat.

És la tercera edició d’un programa que ja ha ajudat a un total de 2.124 persones en estalviar en despeses que, sobretot el primer any de treballar per compte propi, suposa encetar una nova activitat o negoci. Per exemple, aquest ajut assumeix les despeses com ara les quotes de la Seguretat Social, el lloguer dels despatxos de treball o serveis prestats per tercers, entre d’altres.

Aquesta és una nova convocatòria del programa de suport a persones autònomes i sòcies de cooperatives que promou l’autoocupació, la creació de noves activitats econòmiques i l’enriquiment del teixit empresarial a Barcelona, alhora que disminueix el nombre de persones en situació d’atur a la ciutat.

Les dades del primer trimestre de 2019 són, respecte al tema d’empreses i emprenedoria, un augment del 4% interanual de creació de societats mercantils a Barcelona, i el nombre d’autònoms afiliats a la seguretat social ha augmentat un 1,9% respecte al primer trimestre de del mateix període de l’any anterior.

 

La meitat de persones que reben l’ajut, majors de 40 anys

Fins ara, les persones que han rebut la subvenció en altres edicions d’aquest programa han estat 50% majors de 40 anys, i 14 % joves de menys de 30 anys. Els sectors d’activitat que s’han impulsat fins ara són, sobretot, en els àmbits de Serveis a les Empreses, seguit pel Comerç i Transport i Logística.

Segons estableix el programa Llança’t, les subvencions d’enguany es poden sol·licitar sempre que la data d’alta d’autònom hagi estat a partir del dia 1 de juliol de 2017. Les persones interessades s’hauran d’adreçar al portal del tràmits de l’Ajuntament amb Certificat Digital, l’òrgan encarregat de rebre aquestes propostes.

Barcelona Activa ha desenvolupat en els darrers anys programes a mida per a persones emprenedores, tant en l’àmbit digital, el de finançament o el d’execució del pla de màrqueting i models de negoci. Durant el 2018, el departament d’emprenedoria de l’agència municipal va atendre 14.000 persones, i la seva xarxa d’incubadores atén actualment més de 300 startups a tota la ciutat.Compartiu aquest contingut