Sara Berbel, nova gerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona : Servei de Premsa

Sara Berbel, nova gerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona

16/06/2019



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcaldessa Ada Colau signa el nomenament de la màxima figura de l’estructura executiva de l’Ajuntament

La fins ara Directora General de Barcelona Activa i gerent de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Barcelona substitueix en el càrrec a Jordi Martí, des d’ahir nou regidor de l’Ajuntament

Sara Berbel assumeix l’encàrrec de dirigir l’execució dels plans municipals i coordinar les gerències de les diferents àrees i districtes

L’alcaldessa Ada Colau ha nomenat nova gerent municipal a Sara Berbel, fins ara Directora General de Barcelona Activa i gerent de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Barcelona. El nomenament de la màxima figura de l’estructura executiva de l’Ajuntament ha estat un dels primers decrets que ha signat Colau després de ser proclamada ahir alcaldessa de Barcelona. Berbel substitueix en el càrrec a Jordi Martí, des d’ahir nou regidor de l’Ajuntament de Barcelona. L’alcaldessa ha destacat el perfil altament qualificat de Sara Berbel per liderar l’estructura executiva municipal, amb una trajectòria reconeguda dins i fora de l’Ajuntament, i també especialment la seva clara aposta en l’impuls i implantació de polítiques feministes i d’igualtat.

Nascuda a Sabadell, Sara Berbel Sánchez, és Doctora en Psicologia Social per la Universitat de Barcelona i ha estat professora associada de la UB i professora de tercer cicle universitari.

Des de 2016 ha estat desenvolupant el càrrec de Directora General de Barcelona Activa i Gerent de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Barcelona. També és la presidenta de la Fundació BCN Formació Professional des de 2018. Anteriorment ha estat Directora General d’Igualtat d’Oportunitats en el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, Presidenta de l’Institut Català de les Dones i directora de la Xarxa d’Economia Social i de Polítiques d’Igualtat a l’Ajuntament de Barcelona.

Al llarg de la seva trajectòria professional ha combinat la docència i la recerca amb el treball com a gestora en l’Administració pública. Entre les seves publicacions cal destacar les següents obres:

“El cuerpo silenciado” (coautora, 2001, Ed. Viena)
“Sin cadenas. Nuevas formas de libertad en el s.XXI” (2004, Ed. Narcea)
“Directivas y empresarias. Mujeres rompiendo el techo de cristal” (2013, Ed. Aresta)
“Ideas que cambian el mundo” (coautora, 2013, Ed. Cátedra).
“Imbatibles. La edad de las mujeres” (coautora, 2019, Ed. Calambur)

Entre els diversos reconeixements que ha rebut destaca el Premi Aspasia en defensa de l’equitat de gènere al març de 2014, que atorga la xarxa de Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) i l’Observatori del Tercer Sector.

Al 2012 va ser convidada pel Department of State dels Estats Units d’Amèrica com a experta espanyola en lideratge i gènere. juntament amb 11 representants d’altres països europeus.

Al març de 2016 ha estat distingida amb el guardó de “Psicòloga d’Honor” per part del Col.legi de Psicologia de Catalunya.

 

La gerent municipal és la màxima responsable dins de l’estructura executiva de l’Ajuntament

La gerent municipal té atribuïda la direcció superior de la planificació, organització i prestació dels serveis públics, per garantir l’acompliment dels objectius definits pel Govern Municipal així com l’avaluació i seguiment de l’execució dels plans municipals, del desenvolupament dels recursos invertits i de les accions destinades a acomplir els objectius de la municipalitat.

És la responsable superior de l’execució i supervisió del pressupost i la inversió del grup municipal i s’encarrega d’orientar i avaluar els objectius de les gerències del grup municipal.

La gerent municipal té, entre d’altres funcions, la de vicepresidir el Comitè Executiu, que reuneix el conjunt de les gerències sectorials i territorials per preparar ordenadament les mesures, projectes i plans que aniran a alguna de les comissions permanents del Consell Municipal, i per fer seguiment i control de l’execució financera i pressupostària municipal.

Més informació a: http://saraberbel.com

 

Descarregar imatge





Paraules clau

ajuntament/ Sara Berbel/