La Guàrdia Urbana de Barcelona guanya 138 nous agents : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana de Barcelona guanya 138 nous agents

19/06/2019Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest matí l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya ha acollit l’acte de graduació dels nous agents de la 91a promoció de la Guàrdia Urbana de Barcelona. A l’acte ha  assistit el quart tinent de l’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí.

Aquesta nova promoció de 150 nous agents de la Guàrdia Urbana es va convocar l’any 2018 en règim d’oposició lliure, i van realitzar l’examen el mes de setembre del mateix any en unes proves a les que es van presentar més de 3.800 aspirants.

Del total de les 150 persones que van superar els diferents exàmens, 1 d’elles ja havia realitzat el Curs de Formació Bàsica, per aquest motiu va iniciar el seu procés de pràctiques a les Unitats del cos de policia barceloní. La resta d’aspirants van iniciar el Curs a l’Escola de Policia de Catalunya, dels quals 138 han superat el curs amb èxit.  Dels 138 nous agents, el 78,26% són homes (108 agents), i el 21,74 % són dones (30 agents).


A partir d’ara, aquests nous efectius començaran la fase de pràctiques a les diferents comissaries del cos de policia barceloní acompanyats d’altres agents amb més experiència. Un cop superat un any de servei seran nomenats agents del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona com a funcionaris de carrera.

Els nous agents es destinaran a fer tasques de proximitat al carrer, enfortint el contacte i l’atenció amb els ciutadans, alhora que amplia i rejoveneix la plantilla municipal. En aquest sentit, l’edat mitjana d’aquesta promoció ha estat de 31,98 anys (l’agent més jove en té 22, i el més gran 45). Més del 75% dels agents resideixen a Barcelona i la seva Àrea Metropolitana i el 68% té estudis superiors.

En total durant aquest mandat s’han convocat 612 places d’agent de la Guàrdia Urbana.

 

Paraules clau

prevenció/ seguretat/