Unes 60.000 persones han celebrat la revetlla de Sant Joan a les platges de la ciutat : Servei de Premsa

Unes 60.000 persones han celebrat la revetlla de Sant Joan a les platges de la ciutat

24/06/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els Bombers de Barcelona han realitzat 161 serveis durant la nit

Unes 60.000 persones han celebrat la revetlla de Sant Joan a les platges de Barcelona. A les 6.30h del matí els serveis de neteja han iniciat les tasques de condicionament recollint 20 tones de residus. A les 9.10h totes les platges estaven obertes al públic.

 

 

 

El Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (Bombers de Barcelona) ha realitzat 161 serveis des de les 22h hores de diumenge fins a les 6h hores de dissabte. Al llarg de la nit els Bombers han registrat 8 focs en edificis, 1 a massa forestal, 44 a via pública i s’han cremat 70 contenidors. També s’han registrat 6 actuacions per fogueres no autoritzades.

La Guàrdia Urbana ha intervingut un total de 2.625 llaunes de begudes per venda ambulant i s’han rebut 756 trucades al 092.

 

Campanya de sensibilització
Per conscienciar la ciutadania i fer-la coresponsable de l’estat de les platges, l’Ajuntament ha realitzat al llarg de la setmana, una campanya de sensibilització demanant la col•laboració de totes les persones que han participat a la revetlla per separar els residus, emportar-se’ls i dipositar-los als contenidors que toca.

Els equips de neteja, 310 operaris i 60 vehicles de servei, han recollit 20 tones de residus produïts durant la revetlla.

La campanya de sensibilització ciutadana sobre la generació de residus, clou avui, dia de Sant Joan, amb una acció notòria d’street marketing a la platja de Nova Icària, on s’ha deixat un espai d’uns 100 m2 (10 x 10 m.) x 1,5 m d’alçada amb residus sense recollir durant tot el dia per visibilitzar els efectes de l’incivisme a les platges durant la revetlla de Sant Joan. Aquest espai restarà muntat fins a les 23:00 hores d’avui dia 24..

L’espai s’ha senyalitzat de forma visible i estarà tancat amb estaques i cordes, simulant una obra d’art a un museu i s’acompanyarà d’un cartell explicatiu. Sis informadors dinamitzaran aquesta acció, fent pedagogia entre la ciutadania, hi haurà una carpa informativa de l’Ajuntament on s’emetrà el vídeo “time lapse” sobre la generació de residus durant la revetlla. A més, també hi haurà els informadors ambientals de platges i les activitats del Laboratori del Centre de la Platja.





Paraules clau

revetlla/ revetlla de Sant Joan/ sant joan/ sant joan 2019/