Barcelona encara l’estiu amb obres importants per millorar la infraestructura del metro i les rondes : Servei de Premsa

Barcelona encara l’estiu amb obres importants per millorar la infraestructura del metro i les rondes

26/06/2019

La línia 1 del metro renova 9 quilòmetres de via i instal·lacions, motiu pel qual entre el 29 de juny i el 30 d’agost restarà sense servei el tram entre les estacions de Clot i Fondo

Es faran diferents actuacions en l’àmbit de les rondes de Barcelona com una pavimentació al Nus de la Trinitat, la pavimentació a la ronda de Dalt entre les incorporacions 7 i 9 i, com és habitual a l’estiu, la neteja nocturna de túnels

Es completaran projectes importants com l’ampliació de la superilla de Sant Antoni, les urbanitzacions del carrer Gran de Sant Andreu i de la cobertura de la ronda de Dalt i la instal·lació de tres jocs singulars nous a tres àrees infantils de la ciutat

En total es treballarà més intensament en 31 urbanitzacions per millorar l’espai públic als barris i la qualitat de vida de veïns i veïnes, entre altres actuacions d’urbanització a la ciutat, i en 8 pavimentacions per millorar la seguretat viària

 

 

La ciutat comença l’estiu amb un total de 76 actuacions als deu districtes de la ciutat. Com és habitual, s’aprofita el període de vacances quan hi ha menys mobilitat viària i menor activitat per realitzar les intervencions, amb l’objectiu de generar un menor impacte i menys molèsties a veïns i veïnes. Totes les intervencions programades permeten millorar la qualitat de l’espai públic, dels serveis i de les infraestructures de la ciutat. Enguany es faran un total de vuit pavimentacions, amb actuació en 56.551 metres quadrats.

Les obres programades, amb una inversió municipal de 18,5 milions d’euros, tenen un marcat impacte social per millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Per aquest motiu es treballarà intensament en 31 urbanitzacions per millorar la qualitat de l’espai públic i la mobilitat als barris, 8 pavimentacions per millorar la seguretat viària amb actuacions en calçades i senyalitzacions i actuacions per millorar l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda a les xarxes de transport públic col·lectiu. A més, es duran a terme diferents actuacions per millorar la qualitat del servei de metro i millorar-ne les prestacions.

Pel que fa a les grans actuacions de l’estiu, destaquen:

 

Urbanitzacions als barris per millorar-hi la qualitat de vida

Aquest estiu de 2019 es preveu finalitzar un total de 16 urbanitzacions als barris de Barcelona. Aquestes actuacions destaquen perquè representen una millora de l’espai públic notable i per tant, una millora de la qualitat de la vida dels veïns i les veïnes de la zona. Entre aquestes actuacions destaquen:

A més d’aquestes 16 actuacions que acaben durant l’estiu se’n preveuen 15 més en les quals es treballarà més intensament durant el període estival, entre les quals n’hi ha una d’alt valor simbòlic, l’inici de les obres d’urbanització per fer el monument en memòria de l’antiga presó de dones de les Corts.

 

 

Infraestructures ferroviàries, viàries i de servei

A banda de la renovació a la línia 1 del metro entre Clot i Fondo, es preveuen també obres per millorar la xarxa de metro a les línies 2 i 5.

A banda, en l’àmbit metro també acabaran les obres de millora de l’accessibilitat a l’estació de Jaume I de la línia 4 i el canvi de les escales mecàniques de la parada de Vallcarca, de la línia 3. També, com als darrers anys, es faran tasques de rehabilitació al funicular de Vallvidrera de FGC amb tall del servei entre el 21 de juliol i el 2 de setembre.

Pel que fa a les actuacions en infraestructures viàries, estan previstes actuacions a les rondes amb força impacte però de curta durada.

A banda, també es procedirà durant l’estiu a la neteja nocturna dels túnels de les rondes en tot l’àmbit ciutat.

 

 

Pel que fa a la pavimentació de diferents vies de la ciutat, que són de curta durada però tenen una afectació a la mobilitat important, cal destacar:

Durant els mesos de juliol i agost es produiran també actuacions per garantir la qualitat dels subministraments urbans amb reparacions a la xarxa primària d’aigua potable, la xarxa elèctrica i la de gas, a banda d’actuacions al clavegueram. Algunes d’aquestes intervencions que comporten talls i afectacions en la circulació, es faran al passeig de Sant Joan, al passeig Manuel Girona, a la travessera de les Corts, a Gran de Gràcia i a travessera de Gràcia, pel que fa a la xarxa d’aigua, o als carrers de Diputació, Joan Güell, Escorial i Muntaner per la xarxa de clavegueram.

 

Jocs singulars a la ciutat dels nens i les nenes

Fora del catàleg d’obres d’estiu, durant aquests pròxims mesos també es realitzarà la instal·lació de tres zones de jocs singulars perquè els nens i les nenes puguin jugar d’una forma innovadora i per fomentar l’activitat lúdica a l’aire lliure dels infants, alhora que es fomenta la vida comunitària i la convivència als barris.

Les zones de joc singular és una de les accions previstes en el Pla del joc a l’espai públic. Són unes zones adaptades als infants que obren més possibilitats de joc i exploració per als nens i les nenes. Els quatre punts on s’instal·laran aquestes zones de joc singular són:

L’any 2018 el districte de Gràcia va estrenar la primera zona de joc singular situada a la plaça del Sol.Compartiu aquest contingut