Barcelona es prepara per declarar l’emergència climàtica : Servei de Premsa

Barcelona es prepara per declarar l’emergència climàtica

28/06/2019

El primer pas serà la constitució d’una taula de treball amb membres de la xarxa Barcelona + Sostenible, amb els grups municipals, amb la Generalitat i l’Estat

En aquesta taula de treball es declararà l’emergència climàtica a la ciutat de Barcelona i s’impulsaran les mesures més urgents per posar-les en marxa en un termini curt de temps

El govern municipal portarà a la taula, que farà una primera reunió durant el mes de juliol, una proposta de mesures urgents que es complementaran amb el desplegament del Pla Clima 2030

Barcelona es prepara per declarar l’emergència climàtica. Tal com es desprèn d’una situació d’emergència, és necessari dur a terme mesures excepcionals i immediates mentre s’avança en les accions estructurals i planificades.

Seguint amb el procés de coproducció de l’acció climàtica, el primer pas és la convocatòria d’una taula de treball que servirà per definir i aplicar en un termini de temps curt una sèrie de mesures urgents i contundents per fer front a l’emergència climàtica a la ciutat.

En aquesta taula de treball, impulsada pel govern municipal, hi participaran els grups municipals del consistori, les entitats de la xarxa Barcelona + Sostenible i representants de la Generalitat i l’Estat. En la primera trobada que es preveu que es pugui fer durant el mes de juliol, el govern farà una proposta de mesures urgents per desplegar a la ciutat. “Seran mesures excepcionals, contundents i valentes que hem d’aplicar com més aviat millor. Hem de ser conscients que el temps se’ns acaba” ha explicat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.

Aquesta taula també serà el marc on es concretarà com s’aplicaran les mesures del Pla Clima 2030, un pla municipal “que és ambiciós i ha estat àmpliament reconegut a nivell internacional” ha afegit Janet Sanz. Un cop es declari l’emergència climàtica, les primeres mesures urgents haurien d’entrar en funcionament a la tardor, mentre que es preveu definir el pla d’acció 2020-2023 del Pla Clima i començar a desplegar-ne les mesures al gener de 2020. “Tenim un compromís amb el clima, un compromís de ciutat, per això hem de sumar esforços les entitats, la ciutadania i totes les administracions implicades”, ha explicat la tinenta d’alcaldia.

El Pla Clima, que s’ha coproduït amb la ciutadania, estableix un paquet de 242 mesures per assolir un objectiu de reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle del 45% el 2030 i la neutralitat climàtica el 2050. La informació sobre el Pla Clima  es pot consultar al web municipal barcelona.cat/barcelona-pel-clima.Compartiu aquest contingut