La segona Universitat d’Estiu de Mercabarna reuneix experts d’arreu del món en malbaratament alimentari : Servei de Premsa

La segona Universitat d’Estiu de Mercabarna reuneix experts d’arreu del món en malbaratament alimentari

28/06/2019

El malbaratament alimentari serà l’eix central de la segona Universitat d’Estiu organitzada per Mercabarna, que tindrà lloc de l’1 al 3 de juliol. Les tres jornades comptaran amb les intervencions de prop d’una trentena de ponents de l’àmbit nacional i internacional que abordaran el malbaratament dels aliments des de les diferents parts de la cadena alimentària: l’entorn productiu (1 de juliol), la distribució alimentària (2 de juliol) i els consumidors (3 de juliol).

L’edició d’aquest any s’obrirà amb la ponència de l’experta de la FAO, Rosa Rolle, que presentarà l’estudi “El sector agroalimentari davant d’un canvi de paradigma” (10.30h). Explicarà què passarà al món si no deixem de malbaratar aliments i què podem fer per evitar-ho. La jornada comptarà també amb Tristam Stuart, reconegut expert internacional i activista, fundador de l’organització Feedback Global, que tancarà el primer dia de la Universitat d’Estiu de Mercabarna amb la presentació del projecte “UK farm waste” (15.00h).

La Llei Gadda (Itàlia) i la Llei Garot (França), pioneres a Europa contra el malbaratament alimentari, s’abordaran en el segon dia de ponències (11.00h), on també hi haurà lloc per analitzar iniciatives i solucions des del punt de vista del majorista (Mercabarna, Grup Nufri) i del detallista (Condis Supermercats, Veritas o Mercats de Barcelona, entre altres). Així mateix, la conferència de Xavier Nofre, project manager del 5G del Mobile World Capital, tractarà els aspectes tecnològics del 5G per fomentar l’aprofitament alimentari (15.00h).

A la tercera i última jornada de la Universitat d’Estiu de Mercabarna el consumidor serà el focus d’anàlisi. D’una banda, M. Victòria Castell (9.00h) cap del servei de Planificació, Auditoria i Avaluació del Risc de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), analitzarà la data de consum dels aliments i donarà les pautes per a un aprofitament segur. En l’àmbit de la restauració, destaca la participació del xef i professor del CETT-UB Felipe Celis, que parlarà de l’”Aprofitament total a la cuina” (11.05h), i d’Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana, que abordarà el batch-cooking com a fórmula per evitar el malbaratament alimentari i cuinarà el dinar d’aprofitament amb què clourà la universitat (11.30h).

La Universitat d’Estiu de Mercabarna es concep com un espai de trobada entre empreses del sector de l’alimentació, professionals, universitaris i equips d’investigació per promoure la transferència de coneixement i el networking. La bona acollida de l’edició 2018, que va versar sobre la sostenibilitat agroalimentària, ha motivat l’organització d’aquesta segona Universitat d’Estiu, amb totes les places esgotades i una assistència prevista de 150 persones.

 Compartiu aquest contingut