L’Ajuntament es persona com a acusació en el cas de l’agressió homòfoba a la Verneda : Servei de Premsa

L’Ajuntament es persona com a acusació en el cas de l’agressió homòfoba a la Verneda

05/07/2019

L’Ajuntament exercirà l’acusació popular en el cas de l’agressió que van patir dues dones lesbianes davant els seus fills menors

Les víctimes han estat ateses a l’Oficina per la No Discriminació

L’Ajuntament de Barcelona exercirà l’acusació popular en el cas de l’agressió a dues dones lesbianes davant els seus fills menors d’edat. Els fets es van produir el dilluns 1 de juliol al barri de la Verneda, a Sant Martí. El regidor de Drets de Ciutadania i Transparència, Marc Serra, ha explicat que “aquest govern municipal ha mostrat i mostra tota la fermesa i el seu compromís amb els drets de les persones del col·lectiu LGTBI i continuarà treballant perquè aquests fets no quedin impunes”.

Les dues dones han estat ateses per l’Oficina per la No Discriminació, en col·laboració amb l’Observatori Contra l’Homofòbia. Serra també ha destacat la intervenció que va fer la Guàrdia Urbana poc després dels fets, “hem de felicitar-los i agrair-los la ràpida actuació policial. Es van personar al lloc, van protegir la víctima, van identificar l’agressor i van documentar els fets perquè ara puguem prendre les mesures pertinents”. Aquesta actuació es va desenvolupar en el marc d’un nou procediment operatiu de resposta als casos de discriminació que es va posar en marxa el mandat passat i amb el que s’ha format a tots els agents de la Guàrdia Urbana.

Des del mandat passat, l’Ajuntament de Barcelona fa ús del litigi estratègic per denunciar les agressions per discriminació de tot tipus a la ciutat. Discriminacions homòfobes, racistes o feixistes amb l’objectiu de protegir les víctimes. “ Volem llençar un missatge contundent davant d’aquests casos. Una agressió al col·lectiu LGTBI és una agressió contra el conjunt de la ciutat, contra els valors de convivència en la diversitat. Barcelona és una ciutat oberta i orgullosament diversa”, a afegit Marc Serra.

La taula d’entitats d’atenció a les víctimes de Discriminació, impulsada per l’Oficina per la No Discriminació, va presentar el mes de març l’informe “La discriminació a Barcelona 2018”. En aquest informe es recull i s’analitza, per primer cop a la ciutat, dades sobre les diferents situacions de discriminació viscudes a la ciutat i recollides per l’OND i pels serveis d’atenció a les víctimes de diferents entitats locals. Malgrat que ha augmentat la visibilització de casos de denúncies per agressió en el cas del col·lectiu LGTBI, el nombre de casos denunciats es manté estable en relació a les dades de 2018.Compartiu aquest contingut