Barcelona posa en servei un punt verd a l’avinguda Vallcarca : Servei de Premsa

Barcelona posa en servei un punt verd a l’avinguda Vallcarca

21/07/2019



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’equipament compta amb un edifici de 67 m2 i una placeta annexa de 254 m2, les obres han durat 12 mesos i ha tingut un cost de 328.832,20€

Aquest nou punt verd de barri del districte de Gràcia se suma als punts verds de barri ja oberts: Gal·la Placídia i Tabuenca, A més el districte de Gràcia disposa actualment de 7 parades de punts verds mòbils i un punt verd de zona (Collserola) que donen servei a les necessitats del veïnat del districte

L’Ajuntament de Barcelona, en el marc de l’Estratègia Residu Zero, aposta per continuar impulsant polítiques dirigides a avançar en el repte principal: reduir la generació de residus, fomentant la recollida selectiva, la prevenció, la recuperació i la reutilització dels recursos i les matèries primeres.

Un dels punts claus que contribueix a millorar el procés del reciclatge és la utilització dels punts verds i la promoció dels sistemes de recollida selectiva porta a porta.

L’Ajuntament de Barcelona posa en servei un nou punt verd de barri a l’avinguda Vallcarca, 71, al districte de Gràcia. Aquest nou punt verd se suma als 2 punts verds de barri ja existents: Gal·la Placídia i Tabuenca, juntament amb les 7 parades de punts verds mòbils i el punt verd de zona de Collserola, que donen servei a les necessitats del veïnat del districte.

 

Característiques dels Punt verds

El punt verd de Vallcarca es va començar a construir el març del 2018, i ha tingut un cost total de 328.832,20 €. L’equipament compta amb un edifici de 67 m2 i una placeta annexa de 254 m2. Aquest nou equipament de reciclatge donarà cobertura al veïnat de la zona de Vallcarca i els Penitents. Els punts verds de barri estan oberts a la ciutadania de dilluns a dissabte, de 8:30 hores a 14:00 hores i de 16:00 hores a 19:30 hores.

El Punt verd de barri de Vallcarca és molt similar al de Gal·la Placidia però a més, oferirà poder realitzar compostatge, atès que properament s’instal·larà un punt de compostatge a la placeta.

Els punts verds són instal·lacions ambientals de recollida de residus que necessiten un tractament específic i per als quals no es poden utilitzar els contenidors del carrer. Són elements com: roba, calçat, cartutxos de tinta, tòners, aparells elèctrics i electrònics, olis de cuina, cables elèctrics, pneumàtics petits, aerosols i esprais, bateries de cotxe, cosmètics, radiografies, piles, olis de motor, pintures i vernissos, fluorescents i bombetes, càpsules de cafè monodosi (plàstic i alumini), etc.

A Barcelona hi ha tres tipus de punts verds:
– 26 punts verds de barri (PVB), de dimensions reduïdes i per als residus domèstics de menor volum.
– 97 parades de punts verds mòbils (PVM), camions amb totes les funcions d’un punt verd, ubicats en diferents llocs de la ciutat, en horaris fixos, per acostar-se a la ciutadania.
– 1 punt verd escolar, recurs educatiu a disposició d’entitats i de les escoles de la ciutat per a la conscienciació ambiental.
– 7 punts verds de zona(PVZ), de grans dimensions ubicats a la perifèria, especialment destinats al sector comercial i de serveis.

A més d’aquest nou punt verd al districte de Gràcia, durant els anys 2019 i 2020 es preveuen posar en marxa 3 nous punts verds de barri:
– Punt verd de barri dels Jardins de les Tres Torres, al districte de Sarrià-Sant Gervasi
– Punt verd de barri Vallespir, 14, al districte de Sants-Montjuïc
– Punt verd de barri de Sant Genís dels Agudells, al carrer Perea, al districte d’Horta-Guinardó

Els punts verds van augmentar el nombre d’usuaris el 2018 en un 5% respecte el 2017. El 2018 van utilitzar els punts verds 937.737 veïns i veïnes. Durant l’any 2019 l’increment respecte al 2018 es manté en un 5%. El 90% dels usuaris es concentren en els punts verds de proximitat, és a dir, els punts verds de barri i els punts verds mòbils.





Paraules clau

punt verd/ Vallcarca/